CD-rom "Tot uw dienst Plus"

Terras aan zee
Gastvriendelijkheid is cruciaal bij het onthalen van toeristen en begint bij het begrijpen van de bezoeker. Daarom is het belangrijk dat je de taal van de bezoekers begrijpt en je correct kan reageren op hun vragen. De CD-rom Tot uw dienst Plus is ontwikkeld voor iedereen die in onthaalsituaties werkt in de toeristisch of horecasector. Met deze interactieve CD-rom kan je je talenkennis Frans, Engels, Duits of Nederlands opfrissen, onderhouden of uitbreiden.

De Vlaamse Gemeenschap, het Vlaams Gewest, het Waals Gewest, de Franse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Centrum voor Vorming en Vervolmaking in de Horecasector hebben hun krachten gebundeld om deze CD-rom te ontwikkelen

De aanpak

De CD-rom is opgevat als een spel waardoor het plezierig is om met taal bezig te zijn. Je kruipt in de huid van een personage en leert taal door specifieke taken in een bepaalde context uit te voeren.

 • De stad 'Aandeslag'
  daagt je met 2000 personages uit om zoveel mogelijk van de 129 vacante jobs uit te oefenen. Via auditieve multiple choice vragen moet je trachten je klanten correct te bedienen. Goede diensverlening levert punten op.
 • Wat had u gewenst?
  confronteert je met typische vragen van klanten. Je kan de job en de situatie die je wil oefenen, kiezen.
 • De put der wijsheid
  biedt talloze oefeningen in verschillende werkvormen: drag and drop, multiple choice,... met geluid en/of tekeningen. Instructies begeleiden je bij, maar bij twijfel kan je een demonstratie aanvragen.
 • De onverzadigbare klant
  vraagt een aantal voorwerpen die je moet aanduiden op een tekening. Luister goed naar zijn vraag!
 • Fitnessruimte
  laat je toe even te oefenen in de vier verschillende talen: Engels, Frans, Duits en Nederlands. Je kan ook je woordenschat in alle rust even inoefenen in "Test je woordenschat".
 • Taalruimte
  biedt uitgebreide opzoekingsmogelijkheden. Het Woordenboek geeft je vertalingen van een woord in context in de gekozen doeltaal. Daarnaast vind je meer taalkundige uitleg in "Wat zeg ik?" en "Hoe zeg ik?"

Klik hier om je gratis CD-rom 'Tot uw dienst +' aan te vragen.