China

Bootje met gids en toeristen in Brugge
Lees hieronder meer over de werking van Toerisme Vlaanderen en zijn partners op de Chinese markt. Onze infosessie introduceert je op de Chinese markt. De handleiding 'Interculturele dienstverlening China' geeft je tips voor de dagelijkse omgang met Chinese toeristen. Via de contactgegevens onderaan deze pagina kun je terecht bij ons buitenlandkantoor in Beijing voor al je vragen over bestemmingspromotie in China.

Vlaamse Meesters uitgebreid in de kijker in National Geographic China

Op uitnodiging van Toerisme Vlaanderen bezocht eind april 2017 een persgroep van National Geographic China onze regio. Het resultaat van deze reis was een uitgebreide reportage. Daarin werden de troeven van Vlaanderen en de Vlaamse Meesters op hun best voorgesteld. De 24 pagina’s tellende reportage focust op onze kunststeden en Vlaamse Meesters. In die reportage werd alles uitgebreid in beeld gebracht met paginagrote foto’s.

Het maandelijkse National Geographic Magazine is wereldwijd bekend om zijn fotojournalistiek en reisverslagen van de bovenste plank. Met een oplage van 985 200 exemplaren in National Geographic China halen we grote visibiliteit bij onze beoogde doelgroep in China, namelijk de Chinese meerwaardezoeker. 

Bekijk de reportage van Vlaanderen in National Geographic China.

Smakelijke samenwerking met KFC China en Caissa

In de herfst van 2017 start fastfoodketen Kentucky Fried Chicken China met de verkoop van Belgische producten in 4 800 vestigingen. Het gaat onder andere over Belgische wafels en mokkakoffie met Belgische chocolade. De toonaangevende touroperator Caissa grijpt dit moment aan om nieuwe Vlaamse en Belgische reisprogramma’s te ontwikkelen, te promoten en te verkopen. 

Om de lancering van de Belgische producten in KFC en de Chinese pakketten naar onze bestemming te ondersteunen, worden er ook promofilmpjes verspreid op verschillende kanalen met een groot bereik in China.

Chinese Meesters ontmoeten Vlaamse Meesters

WE PLAY, een gekend Chinees mediaproductiehuis, trekt naar Vlaanderen om de opnames van een wervelende tv-reality show in te blikken. Het programma 'Tell the world who you are II' verbindt de authentieke Chinese traditionele cultuur met topcultuur uit de hele wereld.

In juni 2017 brengt WE PLAY 4 gerenommeerde Chinese opera-artiesten naar Vlaanderen en Brussel. Het programma wil de Chinese traditionele opera op een dramatische en levendige manier laten schitteren in een Vlaamse Meesters-omgeving. Het thema luidt dan ook: 'Chinese Meesters ontmoeten Vlaamse Meesters'. Toerisme Vlaanderen en zijn partners zorgen er voor dat onze bestemming en de vlaamse Meesters goed in beeld komen.

Het programma betekent onschatbare publiciteit voor Vlaanderen als culturele bestemming. De afleveringen worden uitgezonden op CCTV (China Central Television) en BTV (Beijing Television). De inhoud komt bovendien op Chinese sociale media en nieuwswebsites. Het geschatte bereik is 600 miljoen mensen.

National Tourism Awards voor Toerisme Vlaanderen

National Tourism Award ChinaDe National Tourism Award is één van de meest gegeerde en prestigieuze awards die door de Chinese reisindustrie uitgereikt wordt. De winnaars werden tijdens de 'International Tourism Destination Summit' op 7 april 2017 in Beijing bekendgemaakt. Toerisme Vlaanderen kreeg de award voor de ‘2017 Top 10 Overseas Destination - Family Tour’ en ‘2017 Top 5 Overseas Destination - Art Tour’. Deze awards zijn een erkenning van het werk van Toerisme Vlaanderen in China en een stevige schouderklop om de ingeslagen weg verder te zetten.

 

 


Interculturele dienstverlening voor toeristen uit China

Heb jij rechtstreeks contact met Chinese toeristen? Werk je aan de balie van een hotel of een dienst voor toerisme, werk je in een restaurant, ben je gids, taxichauffeur...? In opdracht van Toerisme Vlaanderen maakte ViaVia Tourism Academy een praktische handleiding met heel veel tips voor de dagdagelijkse omgang met Chinese toeristen. Bekijk en/of download de handleiding 'Interculturele dienstverlening voor toeristen uit China' (toegankelijke pdf).


Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk de aankomst- en overnachtingsstatistieken op onze website.


Contact

Tourist Office for Flanders / Belgium
Wynn International 
Unit 1-1107
No. 21 Gong Ti Bei Lu
Chaoyang District
Beijing 100027
PR China

Tel. +86 10 8442 57 44
Fax. +86 10 8442 57 44
info@visitflanders.com
www.visitflanders.com