Over ons

Over ons

  • beeld_mechelen_skywalk
    Toerisme Vlaanderen wil zich als een strategie- en kennisgedreven overheidsdienst inzetten om de duurzame ontwikkeling van het toerisme en van de toeristische sector in Vlaanderen en Brussel te bevorderen met het oog op meer economisch rendement, tewerkstelling en sociaal welzijn.
  • beeld_brussel_koninklijke_bibliotheek
    Sinds begin 2015 werkt Toerisme Vlaanderen vanuit een nieuwe interne organisatiestructuur. De opdracht en dienstverlening van Toerisme Vlaanderen blijven daarbij ongewijzigd. Er zijn in totaal drie ondersteunende ‘offices’ die er voor zorgen dat onze twee centrale afdelingen (Bestemmingspromotie en Bestemmingsontwikkeling) en het Steunpunt Vakantieparticipatie zich samen volledig op toeristisch Vlaanderen kunnen focussen. Het geheel zorgt voor een meer gestroomlijnde werking en resultaatsgerichte samenwerking, zowel intern als extern.
  • beeld_design_museum_gent
    Toerisme Vlaanderen hecht veel belang aan overleg en samenwerking. Dat is in een diverse sector als toerisme onmisbaar om toeristen een kwaliteitsvolle bestemming aan te bieden. Behalve met de toeristische sector, onderhoudt Toerisme Vlaanderen ook nauwe contacten met het Departement internationaal Vlaanderen.
  • Toerisme Vlaanderen telt een 140-tal personeelsleden in Brussel en een 45-tal in alle buitenlandse vestigingen. Interesse om ons team te vervoegen?