Attracties

Wil je als uitbater van een toeristische attractie nauwe contacten onderhouden met collega's uit de sector, je aanbod breed kenbaar maken of mensen met een laag inkomen of met een beperking de kans geven om jouw attractie op een comfortabele manier te bezoeken? Ben je geïnteresseerd in duurzaam ondernemen en zou je graag het label De Groene Sleutel behalen? Toerisme Vlaanderen heeft een hart voor sociaal toerisme en duurzaamheid en helpt je graag op weg.

Steunpunt Vakantieparticipatie

Dankzij 584 Vlaamse toeristische ondernemers, 1500 sociale organisaties en verschillende overheden konden in 2014 maar liefst 123 000 mensen met een laag inkomen toch genieten van een daguitstap of korte vakantie in Vlaanderen. Bekijk in dit korte filmpje hoe ook jij partner kan worden.

Is jouw attractie toegankelijk voor iedereen?

Toerisme Vlaanderen wil Vlaanderen op de kaart zetten als toegankelijke toeristische vakantiebestemming. Van logies over vervoer tot attracties, de hele vakantieketen moet kloppen. Daarom bieden we toeristsiche ondernemers vormingen, advies, subsidies en richtlijnen voor toegankelijkheidsaanpassingen.

Daarnaast screent Toerisme Vlaanderen de logies, attracties, restaurants … op toegankelijkheid. Het resultaat van die screening staat op www.visitflanders.com/toegankelijkheid en in onze brochures.