Gidsen & Reisleiders

Toerisme Vlaanderen werkt samen met partners uit het werkveld van gidsen en reisleiders aan kwaliteitsbewaking. Dat doen we enerzijds door continue samenwerking met de opleidingsverstrekkers die de opleidingen voor gidsen en reisleiders inrichten. De afgestudeerden van deze opleidingen ontvangen de gids- of reisleiderskaart van Toerisme Vlaanderen. Anderzijds ondersteunen wij gids- en reisleidersorganisaties bij het verbeteren van de kwaliteit van hun aanbod en de dienstverlening.

Workshops en vormingsbrochures

  • In oktober en november 2015 organiseert Toerisme Vlaanderen workshops sociale media voor organisaties met gidsenwerking. Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.
  • Onder de rubriek ‘Vorming’ krijg je een overzicht van de opleidingen, webcursussen en vormingsbrochures die Toerisme Vlaanderen en zijn partners aanbieden.

Gids- of reisleiderskaart: voor wie?

Als je de opleiding tot gids of reisleider volgt bij één van onze erkende opleidingspartners, krijg je de gidsen- of reisleiderskaart als bewijs dat je beschikt over een set aan basiscompetenties die je nodig hebt om de toerist op een degelijke manier te begeleiden.

Voordelen voor opgeleide gidsen en reisleiders

Het afronden van de opleiding tot gids of reisleider biedt een aantal voordelen. Zo zal je bij gidsorganisaties, diensten voor toerisme en reisorganisaties, ook in internationaal verband, makkelijk je basiscompetenties kunnen aantonen. Je kan lid worden van zowel ICOM Vlaanderen als de International Council of Museums en zo geïntegreerd worden in een mondiaal, museaal kennisnetwerk. Ontdek hier meer over de voordelen en de ICOM-kaart voor erkende gidsen & reisleiders.