Logiesuitbaters

Als logiesuitbater krijg je op deze pagina een overzicht van de premies en labels van Toerisme Vlaanderen waarvoor je logies in aanmerking kan komen.

100 jaar Groote Oorlog

Afbeelding klaprozen in veld

www.toerismevlaanderen.be/100jaarGrooteOorlog brengt je op de hoogte van de initiatieven van VISITFLANDERS en zijn partners in kader van de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog.

Logiessubsidies bij Toerisme Vlaanderen

Toeristische logies kunnen onder bepaalde voorwaarden subsidies bekomen. Klik hier voor meer informatie over deze logiessubsidies.

Toeristische vergunningen bij DiV

cover brochure Vlaamse logiesdecreetSinds 1 december 2011 worden toeristische vergunningen (voor logies, reisbureaus en toeristische verhuurkantoren) niet meer door Toerisme Vlaanderen, maar wel door het Departement internationaal Vlaanderen(DiV) afgeleverd. Ook het handhavingsbeleid gebeurt vanuit DiV.
Klik hier voor meer info en de contactgegevens.

Label Kampeerautovriendelijk logies

beeld label kampeerautovriendelijk logiesVeel kampeerauto-gebruikers kiezen voor een verblijf op een camping. Ze vragen niet veel plaats, weinig voorzieningen en een aangepast (goedkoper) tarief. Campings die erop voorzien zijn om ook kampeerautotoeristen te ontvangen, kunnen bij Toerisme Vlaanderen het label Kampeerautovriendelijk logies bekomen.

Label Fietsvriendelijk logies

logo label fietsvriendelijk logiesIn Vlaanderen verwelkomen al meer dan 500 logies fietstoeristen met open armen. Ben je uitbater van een vergund logies? Dan kom je in aanmerking om het label ‘Fietsvriendelijk logies’ te behalen.

Groene Sleutel

beeld label groene sleutelMet de Groene Sleutel belonen Toerisme Vlaanderen en Bond Beter Leefmilieu uitbaters van toeristische ondernemingen in Vlaanderen voor de inspanningen die ze leveren voor het leefmilieu. Klik hier voor algemene info over duurzaam ondernemen, lees meer over het label de Groene Sleutel of surf naar www.groenesleutel.be.

Zoek je een job in de toeristische sector?

Klik op onderstaande link en vind jouw droomjob.


Toeristische jobs via VDAB