Reisbureaus en toeristische verhuurkantoren

Toerisme Vlaanderen wil toeristen wijzen op de voordelen van georganiseerd reizen: een kwaliteitsvolle dienstverlening in een professoneel en financieel gezonde omgeving.

ETC Young Tourism Manager Award

De European Travel Commission (ETC) biedt, in samenwerking met de universiteit van Wenen, een volledig gefinancierd tweejarig halftijds MBA-programma aan. Het programma werd speciaal samengesteld voor toerisme professionals die hun carrière willen boosten.

Geïnteresseerd in een volledig gefinancierde beurs voor deze MBA? 

All In-Toegankelijke vakantieverblijven in Vlaanderen en Brussel

Cover All in BrochureDeze brochure stelt de toegankelijke vakantieverblijven voor in Vlaanderen en Brussel.

Reisbureaudecreet opgeheven

Vanaf 1 januari 2014 is er voor de uitbating van een reisbureau of toeristisch verhuurkantoor met een vestiging in het Vlaamse Gewest geen toeristische vergunning meer vereist. Het Vlaamse Reisbureaudecreet die deze verplichting invoerde, werd vanaf deze datum namelijk opgeheven. Voor meer informatie kun je terecht bij het Departement internationaal Vlaanderen.

Toerisme 2020

Toerisme Vlaanderen en het Departement internationaal Vlaanderen gingen de dialoog aan met diverse spelers uit de toeristische sector en andere relevante beleidsdomeinen. Het streefdoel was een strategisch beleidsplan dat door alle partners wordt gedragen. Het Toerismepact 2020 is gebaseerd op de missie, visie, krachtlijnen, strategische en operationele doelstellingen uit het strategisch beleidsplan. Lees meer op www.toerismevlaanderen.be/toerisme2020