Duitsland

Duitsland
Toerisme Vlaanderen is actief op de Duitse markt. Hieronder vind je concrete resultaten en campagnes in Duitsland terug. Je vindt hier ook de contactgegevens van ons buitenlandkantoor in Keulen.

Toerisme Vlaanderen pronkt met Vlaamse Meesters op ITB Berlijn

Van 8 tot en met 12 maart 2017 vond in Berlijn de ‘Internationale Tourismusbörse’ (ITB) plaats. ITB is de grootste toerismebeurs ter wereld voor reisprofessionelen en het publiek. De Duitse trade is op deze beurs massaal aanwezig. Daarnaast fungeert de beurs ook als toegangspoort tot de Centraal- en Oost-Europese reismarkt.

Binnen het kader van het Vlaamse Meesters – project (2018 – 2020) was Toerisme Vlaanderen dit jaar samen met Visit Antwerpen, Visit Brugge, Musea Brugge, Visit Gent, Visit Leuven, Visit Mechelen en Mu.ZEE Oostende aanwezig in de Culture Lounge (hal 16) van ITB. ‘Antwerp Baroque 2018 – Rubens as an inspiration’ wordt hierbij extra belicht als eerste grote deelproject binnen het Vlaamse Meesters-project.

Op 8 maart (12u) organiseerde Toerisme Vlaanderen een persconferentie. We lichtten het Vlaamse Meesters-project toe aan een 20-tal journalisten. Daarna vertelde Carl Depauw, projectcoördinator van ‘Antwerp Baroque 2018 - Rubens as an inspiration’, de aanwezige pers meer over de komende activiteiten in Antwerpen. Tot slot werd ingezoomd op de tentoonstelling ‘Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam / The Raft. Art is (not) Lonely’ van curator Jan Fabre die in het najaar 2017 in Mu.ZEE plaatsvindt. 's Avonds organiseerde Toerisme Vlaanderen bovendien een informatiemoment voor 30 travel trade-contacten. Tijdens deze presentatie stelden we het Vlaamse Meesters-project en het project ‘Antwerp Baroque 2018 - Rubens as an inspiration’ aan de aanwezige gasten uit de reisindustrie voor. Na afloop was er een netwerksessie met Belgisch bier, vergezeld van hapjes.

Meer info over deze beurs via de website van ITB Berlijn.


1LIVE en Toerisme Vlaanderen richtten cupidopijlen op Antwerpen

Tussen 11 en 19 februari 2017 plaatste de Duitse radiozender 1LIVE in nauwe samenwerking met Toerisme Vlaanderen Antwerpen in de kijker met de actie ‘Blind Date in Antwerp’. 1LIVE is de grootste radiozender van Duitsland en heeft tijdens weekdagen meer dan 1 miljoen luisteraars per uur. Doelpubliek zijn 15- tot 30-jarigen. Met meer dan 550.000 volgers op Facebook, 102.000 volgers op Instagram en 103.000 YouTube-abonnementen is de zender ook zeer actief op de sociale media.

Op Valentijnsdag (14 februari) koos 1LIVE ‘on air’ twee luisteraars uit die elkaar niet kenden. Van 17 tot en met 19 februari maakten deze twee geluksvogels samen een (romantische) trip naar Antwerpen. 1LIVE berichtte de hele week over Antwerpen en de wedstrijd ‘Blind Date in Antwerp’. De trip was met onder meer live reportages te volgen op de radio, website en sociale media. Ook werden voorafgaand aan de trip interviews met Dominique Persoone en Tanguy Ottomer uitgezonden.


Toerisme Brugge, Brussels Airlines en Toerisme Vlaanderen promoten Brugge in Berlijn

Toerisme Brugge, Brussels Airlines en Toerisme Vlaanderen zetten met een heuse joint promo Brugge in de kijker in Berlijn tijdens de winterperiode. De campagne liep van 28 november tot 25 december 2016 en richtte zich op boekingen tussen januari en maart 2017. De voornaamste doelgroep van de wintercampagne bestond uit koppels tussen 35 en 55 jaar oud met interesse in korte (steden)trips, cultuur en lekker eten. 

Aan de hand van een media-mix met focus op online media (banners, Facebook, SEM) werd het ‘Brügge im Winter erleben’ – verhaal in de regio Berlijn verspreid. Ook werden voor de campagne een radiospot en radiowedstrijd opgezet (Spreeradio). Via de landingspagina van de campagne konden consumenten onmiddellijk hun vluchten met Brussels Airlines boeken. Ook vond men er bouwstenen voor een winters leuk tweedagenprogramma in Brugge.

Landingspagine campagne Brugge


Op zoek naar concrete toeristische cijfers voor deze doelmarkt? Bekijk hier de aankomst- en overnachtingsstatistieken.


Contact

VISITFLANDERS
Stolkgasse 25 - 45
50667 Köln

Tel. + 49-221-270 97 70
Fax + 49-221-270 97 77
deutschland@visitflanders.com
www.visitflanders.de