Fietsvriendelijk logies

beeld fietser aan kerktoren
In Vlaanderen verwelkomen al meer dan 500 logies fietstoeristen met open armen. Elk logies dat door het Departement internationaal Vlaanderen is erkend en vergund, komt in aanmerking om het label fietsvriendelijk logies te bemachtigen.

Toerisme Vlaanderen kende in 2013 al 200 'Fietsvriendelijk Logies'-labels toe aan logies die inspanningen doen voor fietstoeristen.

 

Label

label fietsvriendelijk logiesMet duizenden kilometers fietsroutes is Vlaanderen een prima bestemming voor fietsvakanties. Je tweewieler ‘parkeren’ aan het hotel of de camping, of gewoon nog maar een lekke band herstellen is echter niet overal evident. Waar dat wel zo is, kan je nu herkennen aan het label fietsvriendelijk logies. Naast de vele fietsroutes telt Vlaanderen meer dan 500 officieel erkende fietsvriendelijke logies. Toerisme Vlaanderen gaat na of de logies wel alle voorzieningen voor  fietstoeristen aanbieden. Je herkent de fietsvriendelijke logies aan het label en vindt ze nu ook terug op de website van Toerisme Vlaanderen.  Het label staat garant voor kwaliteit en is afgestemd op de noden van de fietstoerist. 

Er zijn 10 verplichte en daarnaast een aantal bijkomende criteria waaraan logies moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een erkenning als fietsvriendelijk logies. Zo moet een fietsvriendelijk logies op maximum 5 kilometer gelegen zijn van een recreatieve fietsroute, een fietsnetwerk of een LF-route. Daarnaast moet er bijvoorbeeld ook voldoende ruimte zijn om de fietsen te stallen en moet er een fietsreparatieset, een EHBO-kit en uitgebreide fietsinformatie beschikbaar zijn. Een volledig overzicht van de criteria kan gevonden worden in de infobrochure.

Infobrochure

In de infobrochure fietsvriendelijk logies vind je alles over het label fietsvriendelijk logies. Wie komt in aanmerking voor het label fietsvriendelijk logies? Welke zijn de criteria waaraan je moet voldoen? Hoe kun je een label fietsvriendelijk logies aanvragen?

Download hier de infobrochure over het label fietsvriendelijk logies (pdf).

Aanvraag label

Opzoeken fietsvriendelijke logies

Alle fietsvriendelijke hotels, centra Toerisme voor Allen of campings herken je aan het logo en kan je terugvinden op de Vlaanderen Vakantieland-website.

Meer informatie? fietsvriendelijk@toerismevlaanderen.be