Frankrijk

Brussel bloementapijt
Hieronder lees je meer over onze werking en resultaten op de Franse markt. Scroll naar onderen voor de contactgegevens van het Toerisme Vlaanderen-kantoor in Frankrijk. Bij hen kun je terecht met al je vragen over bestemmingspromotie voor Vlaanderen in Frankrijk.

Vlaanderen boven in Lyon

Toerisme Vlaanderen organiseerde op 20 september in samenwerking met het tweemaandelijkse magazine L’Incontournable een Vlaamse avond voor zijn lezers. Ter gelegenheid van de 24ste editie, nodigde de redactie 200 lezers uit voor een virtuele avond à la flamande.

L’Incontournable is een hoog aangeschreven magazine met focus op cultuur en toerisme dat tweemaandelijks verschijnt op zo’n 35.000 exemplaren in Lyon en de regio Rhône-Alpen. Het is gratis beschikbaar en bereikt gemiddeld zo’n 350.000 lezers.

Bekijk de vorige editie van het magazine.

Het zomert in Parijs en Lyon… met dank aan onze Vlaamse (kust)steden

Toerisme Vlaanderen zette tijdens de zomer van 2017 een redactionele samenwerking op met de Franse media Vivre Paris et Vivre Lyon. Zo plaatsen we zowel Oostende als Gent meer in de kijker op de Franse markt. Lees het artikel (Frans) op de website van Vivre Paris.

Er verschenen deze zomer bovendien meerdere publi-reportages over Oostende en Gent in diezelfde media.

artikel in Franse media artikel Oostende Franse media

Fransen ontsnappen niet aan onze Vlaamse Kust

Na de succesvolle campagne met Franse bloggers de voorgaande jaren, zet Toerisme Vlaanderen onverminderd zijn inspanningen verder wat de kustpromotie in de buurlanden betreft.

Sinds 14 april 2017 plaatst Toerisme Vlaanderen samen met trouwe partner Westtoer onze Vlaamse Kust in de kijker bij onze zuiderburen. Ook vakantiepark Sunparks ondersteunt de campagne financieel.

5 verschillende media (waaronder La Voix du Nord, Nord Littoral, Le Courrier Picard…) van de groep LA VOIX MEDIAS verspreiden een 12-pagina-tellend supplement integraal gewijd aan onze kust. Daarbovenop komt nog 1 volle pagina in l’Union (een nieuwe commerciële titel in de groep). Hiermee bereiken we ongeveer 1,5 miljoen lezers. Blader door deze unieke kustbijlage

voorbeeld artikel frankrijk

voorbeeld 2 artikel frankrijk 

Door in al deze media aanwezig te zijn, bereiken we geografisch gezien volledig de voor onze doelgroep belangrijke regio Les Hauts de France (Nord Pas-de-Calais, Somme, Aise, …). Deze persactie wordt ook ruim ondersteund door een georchestreerde social media-campagne op de kanalen van Toerisme Vlaanderen en betrokken partners.

  


Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk hier de aankomst- en overnachtingsstatistieken.


Contact

VISITFLANDERS

Tourisme Belgique - Flandre et Bruxelles
6, rue Euler
F-75008 PARIS

Tel : + 33 1 56 89 14 42

info@visitflanders.fr
info@tourismebelgique.com

www.visitflanders.fr
www.theplaceto.be