De Groene Sleutel: het ecolabel voor toerisme en recreatie

Groene sleutel
De Groene Sleutel is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Onder meer campings & kampeerverblijfparken, vakantieparken, hotels en gastenkamers, vakantiecentra, vakantiewoningen, jeugdlogies, attracties en meetinglocaties kunnen het label aanvragen.

Uitreiking Groene Sleutel 

Toerisme Vlaanderen en Bond Beter Leefmilieu reikten op 16 december 2013 de Groene Sleutels voor 2014 uit. Zes toeristische ondernemingen kregen het kwaliteitslabel voor de eerste keer. Bijzondere nieuwe kandidaten  zijn de eerste hotels mét meeting locaties van de familiebedrijven Van der Valk en Martin’s hotels. Ook jeugdverblijf De Hopper en De Hoge Rielen breiden hun arsenaal aan Groene Sleutels uit. Het internationale label is een erkenning voor de extra inspanningen die de ondernemingen leveren om bijvoorbeeld water en energie te sparen. Tijdens de uitreiking werd de toenemende vraag van de klant voor een duurzame bedrijfsvoering in het toerisme door tal van de aanwezige bedrijven beklemtoond.

Meer informatie op de website van de Groene Sleutel.

Goed voor de bezoekers, goed voor de uitbater

Met de Groene Sleutel belonen Toerisme Vlaanderen en Bond Beter Leefmilieu uitbaters van toeristische ondernemingen in Vlaanderen voor de inspanningen die ze leveren voor het leefmilieu. Het label biedt heel wat voordelen voor deelnemende bedrijven: niet alleen wordt de onderneming aantrekkelijk voor milieubewuste bezoekers, je kan ook flink wat geld besparen. Via de Groene Sleutel sluit je je aan bij een internationaal erkend ecolabel en krijg je begeleiding op maat van Toerisme Vlaanderen.

Een jaarlijkse onderscheiding

De Groene Sleutel wordt steeds uitgereikt voor één jaar. Uitbaters van toeristische ondernemingen moeten zich dus blijven inspannen voor het milieu. Een onafhankelijke jury beslist over de toekenning van de Groene Sleutel. Lees meer op www.groenesleutel.be.
 

Neem deel aan de Groene Sleutel!

Geïnteresseerd om een Groene Sleutel te behalen voor je onderneming? Wij begeleiden je bij de deelnameprocedure. Schrijf je vandaag nog in: www.groenesleutel.be.