Impulsprogramma's 2015-2019

Impulsprogramma's 2015
Broed jij op een project? Of zoek je een creatieve insteek voor het opzetten van een hefboomproject voor jouw bestemming? Toerisme Vlaanderen wil samen met jou aan de slag. Sinds 2015 leggen we de focus op de ondersteuning van toeristische hefboomprojecten en het investeren in projecten rond fiets- en wandelnetwerken.

Thematische impulsprogramma's Hefboomprojecten 2015-2019

Betekent jouw project een ingrijpend verschil in de beleving van het toeristisch product? Maakt het daarmee onze bestemming 'top of mind' ten opzichte van concurrerende producten en bestemmingen? We zoeken projecten met een sterk internationaal toeristisch potentieel die de troeven van Vlaanderen en de deelbestemmingen nog beter in de verf zetten. De projecten die voor ondersteuning in aanmerking komen, moeten passen binnen één van deze thema's:

  • de 'Vlaamse Meesters' als internationaal sterk merk
  • de kernattracties in de deelbestemmingen als internationale iconen
  • meetinginfrastructuur in erfgoedlocaties voor de internationale meetingindustrie

én ze moeten voldoende hefboomwaarde hebben:

  • een grote economische return genereren
  • voldoende schaalgrootte hebben
  • kwaliteitsvol zijn
  • het merk Vlaanderen versterken
  • internationale aantrekkingskracht hebben

Laat je inspireren door onze gids voor ondernemers.
Klik hier voor alle informatie over de thematische impulsprogramma’s Hefboomprojecten, het aanmelden van een projectidee en de verdere procedure.

De aanmeldingsperiode voor 2016 werd afgesloten op 31 mei 2016. Deze aanmeldingen worden momenteel behandeld. Bedankt aan iedereen die een aanmelding indiende!
Hier vind je een overzicht van alle projectaanmeldingen voor hefboomprojecten ingediend in 2015 die opgenomen zijn in de shortlist.


Oproep voor projecten rond fiets- en wandelnetwerken

De oproep 2016 tot het indienen van subsidieaanvragen binnen het impulsprogramma fiets- en wandelnetwerken werd afgesloten op 20 juni 2016. Deze aanvragen worden momenteel behandeld. Bedankt aan iedereen die een aanvraag indiende!

Alle informatie over het impulspgramma fiets- en wandelnetwerken vind je op deze pagina.


Impulsprogramma's voorgaande jaren

Meer informatie over de impulsprogramma's 2012-2014 (goedgekeurde projecten, info voor begunstigden ...).

Naar boven