India

Brugge
Hieronder vind je meer informatie over de Indiase markt. De handleiding 'Interculturele dienstverlening India' geeft je bovendien tips voor de omgang met Indiase toeristen. De contactgegevens van onze buitenlandkantoren in New Delhi en in Mumbai kan je gebruiken voor al je vragen omtrent bestemmingspromotie voor Vlaanderen in India.

Miljoenenoplage voor Vlaanderen in Indiase pers

Van 3 tot 7 juli 2017 kregen we 5 Indiase journalisten op bezoek in Vlaanderen. In samenwerking met zijn partners bood Toerisme Vlaanderen deze journalisten een gepersonaliseerd reisprogramma aan. De eerste persresultaten zijn binnen én beloven veel goeds:

  • Het artikel in de National Geographic (een maandelijkse oplage van maar liefst 110.000 exemplaren) laat zijn Indiaas lezerspubliek 5 bladzijden lang genieten van Vlaanderen. Bekijk deze 5 pagina's.
  • Het dagblad De Hindu (dagelijkse oplage van 1.450.000 exemplaren) steekt de loftrompet over onze Belgische bieren. Snuister door het artikel.

Nieuwe vliegverbinding Mumbai-Brussel

30 maart 2017 was een historische dag voor Brussels Airlines: de start van een rechtstreekse verbinding tussen België en India. De nieuwe vliegverbinding zorgt voor een rechtstreekse verbinding tussen de Indiase metropolis Mumbai en Brussel. Mumbai is de grootste stad in India en bovendien ook de financiële en economische hoofdstad van het land. Om de lancering van de rechtstreekse verbinding te promoten bij het Indiase publiek organiseren Brussels Airlines, Brussels Airport en Toerisme Vlaanderen in het voorjaar een reeks promotionele activiteiten in Mumbai en Delhi.

Zo stond op 25 april 2017 een groots inhuldigingsevenement in Mumbai op de planning. En van 24 tot 29 april liep een 'sales mission' van Toerisme Vlaanderen naar Mumbai en Delhi. Via deze instapmogelijkheid laten Vlaamse en Brusselse toeristische partners de Indiase reisindustrie de vele troeven en het toeristisch aanbod in onze bestemming zien. We delen informatie en weetjes over Vlaanderen en Brussel én onderstrepen Brussels Airport als centrale hub voor Europa. Deze 'sales mission' is een belangrijke manier om de Indiase reisindustrie te overtuigen Vlaanderen en Brussel in hun reisaanbod op te nemen.

Meer instapmogelijkheden voor de toeristische sector in 2017

Toeristisch Vlaanderen opnieuw hip in India

Eind november 2016 was de Indiase televisiezender Aaj Tak TV op uitnodiging van Toerisme Vlaanderen te gast in Vlaanderen. Ze maakten opnames voor de populaire tv-serie ‘Befikre België ke’ ('Zorgeloos in België'), en bezochten onze hoofdstad en Brugge, Gent en Antwerpen. De tv-ploeg genoot in een Europees historisch kader met volle teugen van romantische boottochtjes, Vlaamse Meesters, high-end shoppen, fijne hotels en lekker eten in restaurants. Ze genoten ook van fietstochten en snoepten van wafels en chocolade.

De serie werd begin 2017 uitgezonden in India. De Indiërs zijn razend enthousiast over wat ze te zien kregen. Zowel off- als online genereert de uitzending een zeer grote (pers)aandacht. De tv-zender alleen al trekt ongeveer 600.000 kijkers. De 'Befikre België ke' afleveringen werden ook op YouTube al meer dan 70.000 keer bekeken. Daarnaast werd de serie ook in de kijker gezet op indiatoday.in, een website met ruim 10 miljoen (!) bezoekers per maand. De Indiase 'Befikre België ke' acteurs zijn heuse ambassadeurs door tijdens en na hun verblijf met hun persoonlijke accounts over Vlaanderen te posten. Op Instagram (@loveysasan en @namikpaul) alleen al hebben ze samen meer dan 400.000 volgers. 

Het Indiase enthousiasme is een zeer belangrijke opsteker voor toeristisch Vlaanderen. Bijna een jaar na de gebeurtenissen van maart 2016 is dat een belangrijk teken van een hersteld vertrouwen in onze toeristische bestemming. 

  


Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk de aankomst- en overnachtingsstatistieken op onze website.


Contact

VISITFLANDERS - New Delhi Office
Tourism Office of Flanders & Brussels (Belgium)
Represented by Mileage Communications Pvt. Ltd
261 (First Floor) Lane 5
Westend Marg, Said-Ul-Ajaib
New Delhi 110030 INDIA
Tel. (+91 11) 498 76 700 19
Fax. (+91 11) 498 76 701
india@visitflanders.com
www.visitflanders.in

VISITFLANDERS - Mumbai Office
Tourism Office of Flanders & Brussels (Belgium)
c/o Mileage Communications (India) Pvt Ltd
306, Morya Estate,
Opposite Infinity Mall,
New Link Road,
Veera Desai Industrial Estate,
Andheri (West),
Mumbai -  400053

Contact: Dheera Majumder-Mitra
Tel: +91-22-26731197
Fax: +91-22-26731109
Email: dheera@mileage.in
www.visitflanders.in

Nico Peeters, regiomanager Azië, stuurt de kantoren in Japan, China en India (Mumbai en Delhi) aan. Nico onderzoekt verder de opportuniteiten in de regio Azië voor Toerisme Vlaanderen. Vanuit Brussel werkt Laurette Thiry (laurette.thiry@toerismevlaanderen.be) als marktcoördinator voor de Regio Azië.