Internationale Markten

banner internationale markten
Vlaanderen in de kijker zetten als bestemming. Waarde hechten aan dit vakantieland en het positioneren als puur baanbrekend vakmanschap. Dat is wat de afdeling Internationale markten onder meer in het buitenland verwezenlijkt. Ook in de meetingindustrie is Toerisme Vlaanderen actief en met haar infokantoor op de Grasmarkt te Brussel helpt ze elke toerist in zijn of haar zoektocht naar toeristische informatie.

Focus Markten vs. Future Markten

De werking van Toerisme Vlaanderen op de buitenlandse markten wordt voortaan opgesplitst in 2 cellen:

  • Focus Markten:

De cel Focus Markten spitst zich toe op de ‘rijpere’ markten. Met haar specifieke markt- en productkennis staat ze de buitenlandkantoren bij en organiseert ze voor elke markt proactieve consumentenacties en pers- en tradereizen. De sociale media worden hier prioritair in verwerkt.

  • Future Markten:

De cel Future Markten richt zich tot de ‘opkomende’ markten. De buitenlandkantoren doen beroep op de uitstekende markt- en productkennis van deze cel en samen verwerven ze Vlaanderen-bekendheid door de organisatie van pers- en tradereizen en het aangaan van strategische allianties.


Contacteer de marktcoördinator

Per markt is er een marktcoördinator/contactpersoon die werkt vanuit het hoofdkantoor in Brussel. Hij of zij heeft als marktexpert de nodige kennis en werkt nauw samen met de medewerkers in het buitenlandse kantoor van Toerisme Vlaanderen. De marktcoördinator beantwoordt graag jouw vragen (contactgegevens op de markt-specifieke pagina's) over de specifieke markt.