Internationale Markten

banner internationale markten
Vlaanderen in de kijker zetten als bestemming. Waarde hechten aan dit vakantieland en het positioneren als puur baanbrekend vakmanschap. Dat is wat de afdeling Internationale markten onder meer in het buitenland verwezenlijkt. Ook in de meetingindustrie is Toerisme Vlaanderen actief en met haar infokantoor op de Grasmarkt te Brussel helpt ze elke toerist in zijn of haar zoektocht naar toeristische informatie.

Focus Markten vs. Future Markten

De werking van Toerisme Vlaanderen op de buitenlandse markten wordt voortaan opgesplitst in 2 cellen:

  • Focus Markten:

De cel Focus Markten spitst zich toe op de ‘rijpere’ markten. Met haar specifieke markt- en productkennis staat het de buitenlandkantoren bij en organiseert het voor elke markt proactieve consumentenacties en pers- en tradereizen. De sociale media worden hier prioritair in verwerkt.

  • Future Markten:

De cel Future Markten richt zich tot de ‘opkomende’ markten. De buitenlandkantoren doen beroep op de uitstekende markt- en productkennis van deze cel en samen verwerven ze Vlaanderen-bekendheid door de organisatie van pers- en tradereizen en het aangaan van strategische allianties.

Voor alle markten voorzien we specifieke aanspreekpunten of contactpersonen en een aangepaste productiecel in het hoofdkantoor van Toerisme Vlaanderen in Brussel.


Contactpersonen

De contactpersonen per markt hebben eerst en vooral een soort van ‘loketfunctie’ of ‘doorgeefluikfunctie’. Maar daarnaast beantwoorden zij ook je vragen over de buitenlandse markt en over het buitenlands kantoor van Toerisme Vlaanderen dat actief is op die markt. Dit sluit echter niet uit dat je nog steeds rechtstreeks contact kunt opnemen met de medewerkers uit onze buitenlandse kantoren (of representatives) als je vragen hebt over hun marketingstrategie en/of marketingactiviteiten.


Productiecel

De productiecel coördineert en organiseert alle pers-, trade- en congrestoerisme- reizen die onze buitenlandse kantoren inplannen. De productiecel is voor jou dus het aanspreekpunt voor alles wat daarmee verband houdt.Wij zijn ervan overtuigd dat deze structuur een stevige basis vormt om nog beter samen te werken met onze partners.