Italië

Jubelpark Brussel
Hieronder vind je het marktrapport van Italië terug alsook de contactgegevens van ons buitenlandkantoor in Milaan. Bij hen kan je terecht met al je vragen inzake bestemmingspromotie voor Vlaanderen in Italië.

Fietsen in de kijker via #Fiandreinbici

Toerisme Vlaanderen laat Italianen proeven van onze fietscultuur en het uitgebreide knooppuntennetwerk dat Vlaanderen rijk is. Daarvoor werkt Toerisme Vlaanderen samen met In Sella, het Italiaanse bloggersnetwerk met enkel Italiaanse bloggers die gepassioneerd zijn door fietsen. Samen is er een heuse fietscampagne op poten gezet die zowel blogartikels, foto's als enkele filmpjes oplevert en via gesponsorde Facebook en Instagram-campagnes in april en in mei verspreid zullen worden. Zo zal de Italiaanse fietsliefhebber kunnen kennismaken met Gent als ideale fietsstad en uitvalsbasis voor fietstochten in het groen. Dankzij deze content worden ook andere thema's in de kijker geplaatst: een fietstocht vormt immers het ideale excuus om onderweg een brouwerij-bezoek te maken, een lekker streekgerecht mee te pikken, een bezoek te brengen aan een chocoladewinkel, en andere zaken van het goede leven.

Fiets gerust mee en bekijk de volgende filmpjes: 

https://www.youtube.com/watch?v=9LBOQtrOOd0 (Città d'arte in bici - Een fietstocht door de stad)

https://www.youtube.com/watch?v=7xQ-6z5GeWU (Pedalando di Gusto - Een smakelijke fietstocht)

https://www.youtube.com/watch?v=3V7JTY5p2dg (E facile con i nodi - Knooppunten wijzen je de weg)

https://www.youtube.com/watch?v=yExCq5Tu5Po (Tutto a misura di bici - Alles op fietsmaat)

Of lees alvast de eerste twee artikelen die nu al online staan:

http://www.lifeintravel.it/fiandre-in-bici-praticare-il-cicloturismo-in-terra-belga.html

http://blog.turbolento.net/fiandre-in-bici-vacanza/  

Deze campagne zal nog lopen tot einde mei op de verschillende Italiaanse kanalen van In Sella, en op die van VISITFLANDERS Italië.Nieuwe Italiaanse app over Vlaanderen


Toerisme Vlaanderen sloeg de handen in mekaar met Latitudes, een Italiaans online reismagazine, en ontwikkelde een nieuwe app over Vlaanderen! De app Fiandre: maestria all'avanguardia staat sinds de zomermaanden online. Het is een e-book geworden opgedeeld in vijf hoofdstukken: Oude Meesters, Nieuwe Meesters, Food, Bier en Fietsen. Samen geven zij een mooi beeld over onze kunststeden en ons vakmanschap waar de regio Vlaanderen in binnen- en buitenland voor bekend staat. Dit e-book, waar beelden centraal staan, is gratis te downloaden via Google Play of Apple Store.


2 webinars over Vlaanderen op maat van Italiaanse reisagent

Het Toerisme Vlaanderen-kantoor in Milaan sloeg de handen in mekaar met het online dagblad voor professionelen in de Italiaanse reisindustrie www.travelquotidiano.com en maakte twee webinars over Vlaanderen om de reisagenten online info op maat aan te bieden over onze bestemming. Onze trademanager in Italië heeft twee cursussen ingesproken waarin ze meer in detail treedt over het culturele aanbod en de bierbeleving in Vlaanderen en Brussel. Op dit platform is ook een live chat voorzien waardoor de tradesector in interactie kan gaan met onze Italiaanse collega in Milaan. De webinars blijven nog enkele weken beschikbaar op het platform en kunnen online (her)bekeken worden

 


Italiaanse touroperators zetten in op bier en fietsen in Vlaanderen

In mei en juni lopen er diverse B2B campagnes met verschillende Italiaanse touroperators (waaronder GiroLibero, Mondo Bici, ...) om reispakketten rond bier- en fietsbeleving in Vlaanderen sterk te promoten. Dankzij de inspanningen van ons buitenlandkantoor in Milaan zijn er in samenspraak met de Italiaanse industrie enkele nieuwe producten op de markt gekomen. Via deze weg zullen de Italiaanse reislustigen maximaal aangemoedigd worden om hun citytrips naar Vlaanderen en Brussel te reserveren.

Op de Italiaanse consumentenwebsite kan de potentiële bezoekers dit nieuwe aanbod terugvinden.

Ook de professionele Italiaanse reisorganisator blijft geïnformeerd over onze Vlaamse producten via de trade-pagina met inspiratie over onze producten en een greep uit het Italiaanse huidige aanbod aan reispakketten.

 


Vlaamse sterrenchefs op WereldExpo in Milaan

recept Flanders Kitchen Rebels in MilaanOp 25 en 26 mei lieten vier jonge Vlaamse sterrenchefs Italië proeven van het Vlaamse culinair talent tijdens de WereldExpo in Milaan. Tim Boury (Restaurant Boury), Thomas Locus (Bistro Margaux), Frederik Deceuninck (Sel Gris) en Jan Tournier (Cuchara) werden door de Italiaanse culinaire organisatie Identità Golose uitgenodigd op de WereldExpo in Italië. Daar deden zij de bezoekers proeven van het jonge, excellente talent dat Vlaanderen in huis heeft. De vier Flanders Kitchen Rebels vormen ideale culinaire ambassadeurs en toonden per twee de troeven van gastronomisch Vlaanderen met een show cooking ('à quatre mains') in het paviljoen Identità Expo. Toerisme Vlaanderen nodigde ook eeen zestigtal van zijn beste Italiaanse contacten uit de lifestyle, culinaire en reiswereld uit op dit evenement.


Nieuwe reisgids 'Le Fiandre in bibicletta'

Italiaanse fietsreisgids VlaanderenDankzij een nauwe samenwerking met de uitgeverij Ediciclo Editore bracht Toerisme Vlaanderen in Italië voor het eerst een reisgids uit die integraal aan fietsen in onze regio is gewijd. Op zaterdag 21 september 2014 werd de Italiaanstalige gids op de fietsbeurs ExpoBici in Padua officieel voorgesteld door de auteur Lorenzo Franzetti en de persattaché van Toerisme Vlaanderen aan de aanwezige Italiaanse pers, fietstoeristen en wielerliefhebbers. Op de stand van de uitgeverij kregen de aanwezigen een Rodenbach bier aangeboden, zo begreep iedereen meteen wat de voordelen kunnen zijn van een fietstocht door Vlaanderen.


Beleef de lente in Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen in Italië zet een grootschalige campagne op in samenwerking met enkele online reisagenten. Onder de noemer Primavera nelle Fiandre werkten zij samen met een tiental touroperators speciale reispakketten uit die je online kan bekijken.

De campagne richt zich op twee doelgroepen. Enerzijds heb je de Italiaanse reisagenten zelf die op zoek zijn naar reispakketten voor hun klanten. Anderzijds zijn er de potentiële reislustigen die op zoek zijn naar inspiratie voor een volgende trip. Dit aanbod wordt via verschillende kanalen bekend gemaakt: via een b2b-magazine voor de reissector en via een Google Adwords and Facebook Ads campagne. Bovendien verschijnt deze campagne dankzij de samenwerking met Brussels Airlines in enkele media in Milaan en Rome. Na amper tien dagen, is de Italiaanse webpagina al 1000 bekeken.


Cijfers

Op zoek naar concrete toeristische cijfers voor deze doelmarkt? Het marktrapport geeft een statistisch beeld van de Italiaanse toeristen in Vlaanderen met cijfers tot en met 2014.


Contact

VISITFLANDERS

Ente del Turismo delle Fiandre

Piazza Santa Maria Beltrade 2,
20123 Milano

Tel. + 39-02-973 81 753   

Fax + 39-024-5550204
info@turismofiandre.it
www.turismofiandre.it