Italië

Jubelpark Brussel
Hieronder vind je het marktrapport van Italië terug alsook de contactgegevens van ons buitenlandkantoor in Milaan. Bij hen kan je terecht met al je vragen inzake bestemmingspromotie voor Vlaanderen in Italië.

Nieuwe reisgids Le Fiandre in bibicletta

Italiaanse fietsreisgids VlaanderenDankzij een nauwe samenwerking met de uitgeverij Ediciclo Editore bracht Toerisme Vlaanderen in Italië voor het eerst een reisgids uit die integraal aan fietsen in onze regio is gewijd. Op zaterdag 21 september werd de Italiaanstalige gids op de fietsbeurs ExpoBici in Padua officieel voorgesteld door de auteur Lorenzo Franzetti en de persattaché van Toerisme Vlaanderen aan de aanwezige Italiaanse pers, fietstoeristen en wielerliefhebbers. Op de stand van de uitgeverij kregen de aanwezigen een Rodenbach bier aangeboden, zo begreep iedereen meteen wat de voordelen kunnen zijn van een fietstocht door Vlaanderen...

 


 

Beleef de lente in Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen in Italië zet een grootschalige campagne op in samenwerking met enkele online reisagenten. Onder de noemer Primavera nelle Fiandre werkten zij samen met een tiental touroperators speciale reispakketten uit die je online kan bekijken.

De campagne richt zich op twee doelgroepen. Enerzijds heb je de Italiaanse reisagenten zelf die op zoek zijn naar reispakketten voor hun klanten. Anderzijds zijn er de potentiële reislustigen die op zoek zijn naar inspiratie voor een volgende trip. Dit aanbod wordt via verschillende kanalen bekend gemaakt: via een B2b-magazine voor de reissector en via een Google Adwords and Facebook Ads campagne. Bovendien verschijnt deze campagne dankzij de samenwerking met Brussels Airlines in enkele media in Milaan en Rome. Na amper tien dagen, is de Italiaanse VISITFLANDERS-webpagina al 1.000 bekeken.


Italianen verzot op de Ronde van Vlaanderen

Tijdens de Ronde van Vlaanderen 2013 ontvingen de Vlaamse Ardennen de Italiaanse amateur-wielerploeg Ciclistica die deelnam aan de RvV voor amateurs. In de documentaire Monumental Flanders herbeleven we hun avonturen. Deze film werd op 11 december 2013 al getoond op Bike Channel, een Italiaanse satellietzender gespecialiseerd in wielrennen, en op 15 december 2013 eveneens warm onthaald op het Bicycle Film Festival Milano.

Bovendien werd er gelijktijdig een publicatie over wielertoerisme in Vlaanderen ingesloten in het Italiaanse wielerreismagazine "Itinerari e Luoghi" (uitgebracht op 10.0000 exemplaren). De info gebruikt in de bijlage is ook terug te vinden op hun website en eveneens beschikbaar als app.


Italiaanse Visit Flanders-website boomt

Na zijn lancering op 9 oktober, groeide het aantal bezoekers van de Italiaanse website van Toerisme Vlaanderen in oktober en november met maar liefst 65 % (tot 13 000) in vergelijking met vorig jaar. Het aantal unieke bezoekers groeide met 61 % en het aantal paginaweergaves groeide van 27 644 naar 52 983, een groei van maar liefst 92 %.

Deze uitstekende bezoekerscijfers zijn het gevolg van een Google Adwords campagne (online adverteren via Google), verschillende campagnes op Italiaanse websites die doen doorklikken naar de Italiaanse Visit Flanders-website (www.turismofiandre.it)… de nieuwe stijl van de website valt duidelijk in de smaak.


Cijfers

Op zoek naar concrete toeristische cijfers voor deze doelmarkt? Het marktrapport geeft een statistisch beeld van de Italiaanse toeristen in Vlaanderen met cijfers tot en met 2013.

Contact

VISITFLANDERS

Ente del Turismo delle Fiandre

Piazza Santa Maria Beltrade 2,
20123 Milano

Tel. + 39-02-973 81 753   

Fax + 39-024-5550204
info@turismofiandre.it
www.turismofiandre.it