Kampeerautovriendelijk logies

oudjes zittend op een berm
De markt voor kampeerautotoerisme blijft snel groeien. Veel kampeerautogebruikers kiezen resoluut voor een verblijf op een camping. Een belangrijk deel van de kampeerautogebruikers is op zoek naar specifieke plaatsen voor doortrekkende kampeerauto’s. Ze vragen niet veel plaats, weinig voorzieningen en een aangepast (goedkoper) tarief. Daarom richt Toerisme Vlaanderen het nieuwe label Kampeerautovriendelijk logies op.

Label

label kampeerautovriendelijkHet nieuwe label en de promotie ervan heeft de bedoeling om het specifieke aanbod aan kampeerautoplaatsen op campings sterker in beeld te brengen. Het label wil ook inspelen op de specifieke verzuchtingen van een deel van de kampeerautogebruikers. Toerisme Vlaanderen neemt het label vanaf 2012 op in haar communicatiekanalen en marketing.

Het label staat garant voor kwaliteit en is afgestemd op de noden van de kampeerautotoerist. Om in aanmerking te komen voor het label, moet het vergunde verblijf minstens over 4 verharde kampeerautoplaatsen en een individuele elektriciteitsaansluiting voor elke kampeerautoplaats beschikken. De kampeerautoplaatsen worden aan een verminderd verblijfstarief van minstens 20% aangeboden ten opzichte van de kampeerplaatsen voor kortkampeerders op het terrein. Daarnaast moet een kampeerautovriendelijk logies ook over een speciaal daartoe ingerichte en met een pictogram aangeduide verharde plaats voor drinkwaterbevoorrading en verwijdering van afvalwater van kampeerauto’s beschikken. Er moet bovendien een chemisch toilet voorzien van waterspoeling met slang beschikbaar zijn.

Aanvraag label

Vragen? Stuur een mailtje naar kampeerautovriendelijk@toerismevlaanderen.be

 

 

Opzoeken kampeerautovriendelijk logies

Alle kampeerautovriendelijke logies kan je terugvinden op de Vlaanderen Vakantieland-website.