Kampeerautovriendelijk logies

oudjes zittend op een berm
De markt voor kampeerautotoerisme groeit snel. Kampeerautogebruikers vragen niet veel plaats, weinig voorzieningen en een aangepast (goedkoper) tarief. Campings die erop voorzien zijn om ook kampeerautotoeristen te ontvangen, kunnen het label Kampeerautovriendelijk logies bekomen. Het staat garant voor kwaliteit en is afgestemd op de noden van de kampeerautotoerist.

Label

label kampeerautovriendelijkHet nieuwe label en de promotie ervan heeft de bedoeling om het specifieke aanbod aan kampeerautoplaatsen op campings sterker in beeld te brengen. Het label speelt ook in op de specifieke verzuchtingen van een deel van de kampeerautogebruikers. Toerisme Vlaanderen neemt het label op in haar communicatiekanalen en marketing.

Het label staat garant voor kwaliteit en is afgestemd op de noden van de kampeerautotoerist. Om in aanmerking te komen voor het label, moet het vergunde verblijf minstens over 4 verharde kampeerautoplaatsen en een individuele elektriciteitsaansluiting voor elke kampeerautoplaats beschikken. De kampeerautoplaatsen worden aan een verminderd verblijfstarief van minstens 20 % aangeboden ten opzichte van de kampeerplaatsen voor kortkampeerders op het terrein. Daarnaast moet een kampeerautovriendelijk logies ook over een speciaal daartoe ingerichte en met een pictogram aangeduide verharde plaats voor drinkwaterbevoorrading en verwijdering van afvalwater van kampeerauto’s beschikken. Er moet bovendien een chemisch toilet voorzien van waterspoeling met slang beschikbaar zijn.

Aanvraag label

Vragen? Stuur een mailtje naar kampeerautovriendelijk@toerismevlaanderen.be


Opzoeken kampeerautovriendelijk logies

Alle kampeerautovriendelijke logies kan je terugvinden op de Vlaanderen Vakantieland-website.

Naar boven