Labels

Sfeerbeeld fiets
Elk logies dat door het Departement internationaal Vlaanderen is erkend en vergund, komt in aanmerking om één of meerdere labels te bemachtigen via Toerisme Vlaanderen.

Groene Sleutel

De Groene Sleutel is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Onder meer campings & kampeerverblijfparken, vakantieparken, hotels en gastenkamers, vakantiecentra, vakantiewoningen, jeugdlogies, attracties en meetinglocaties kunnen het label aanvragen.

Meer informatie over de Groene Sleutel.

 


 

Toegankelijkheidslabel

De Vlaamse vakantiemakers leverden al heel wat inspanningen om fysieke, psychologische of financiële drempels weg te werken of te verminderen. Na een grondige objectieve controle volgens de Toegankelijk Vlaanderen-methode (afgekort Toevla) kunnen zij, als wordt voldaan aan de voorwaarden, het beschermde toegankelijkheidslabel A of A+ ontvangen van Toerisme Vlaanderen.

Meer informatie over het toegankelijkheidslabel. 

Label Fietsvriendelijk Logies

Vlaanderen is met zijn duizenden kilometers aan fietsroutes een prima bestemming voor fietsvakanties. Naast die vele fietsroutes telt Vlaanderen al meer dan 500 officieel erkende fietsvriendelijke logies. Dit wil zeggen dat zij voorzieningen aanbieden die afgestemd zijn op de noden van de fietstoerist.
Meer informatie over het label fietsvriendelijk logies

 


 

Kampeerautovriendelijk logies

Veel kampeerautogebruikers kiezen voor een verblijf op een camping. Een belangrijk aantal kampeerautogebruikers is op zoek naar specifieke plaatsen voor doortrekkende kampeerauto’s. Het label Kampeerautovriendelijk logies duidt aan dat het verblijf is afgestemd op de noden van de kampeerautotoerist en voorziet in een aangepast tarief.


Meer informatie over het label kampeerautovriendelijk logies