Logiesuitbaters

Als logiesuitbater krijg je op deze pagina, onder andere, een overzicht van de subsidies en labels van Toerisme Vlaanderen waarvoor je logies in aanmerking kan komen. Je kan deze labels enkel bekomen als je over een vergunning beschikt volgens het Vlaamse logiesdecreet (via het Departement internationaal Vlaanderen) of erkenning volgens het Toerisme voor Allen-decreet (via Toerisme Vlaanderen).

 

Hoe zet je jouw toeristisch verblijf succesvol op de markt?

Coverbeeld hond met een slab gaat een wafel etenEen brochure vol tips & tricks om stap voor stap de identiteit van je verblijf en je doelgroep in kaart te brengen, een sterk en authentiek concept te ontwikkelen en er succesvol mee naar buiten te komen. 

Onze boodschap: werk aan je profilering. En blijf die hoge kwaliteit nastreven. 

Klik hier voor de brochure 'Het belang van profilering. Hoe zet je jouw toeristisch verblijf succesvol op de markt?' 

Toegankelijkheidslabel

ToegankelijkheidslabelsJe logies kan een beschermd toegankelijkheidslabel behalen. Zo weten je gasten met een beperking meteen waaraan ze zich mogen verwachten bij het boeken van een vakantie. Elk logies met een toegankelijkheidslabel krijgt bovendien gratis extra promotie via onze 'All in'-brochure met toegankelijke vakantieverblijven, waarvan er jaarlijk zo'n 8000 worden verspreid.
Lees meer over het toegankelijkheidslabel en hoe je het kan aanvragen.

Verder werk maken van een toegankelijk logies?

Steunpunt Vakantieparticipatie

Dankzij 584 Vlaamse toeristische ondernemers, 1500 sociale organisaties en verschillende overheden konden in 2014 maar liefst 123 000 mensen met een laag inkomen toch genieten van een daguitstap of korte vakantie in Vlaanderen. Bekijk in dit korte filmpje hoe ook jij partner kan worden.

Toerismedatabank

De Toerismedatabank verzamelt informatie over toeristische producten in Vlaanderen en Brussel: logies, toeristische diensten, musea, arrangementen, …

Raadpleeg de Toerismedatabank.