Meetingindustrie

beurs
Toerisme Vlaanderen biedt aan de sector de mogelijkheid om aanwezig te zijn op een aantal internationale MICE-beurzen. De coördinatie van deze beurzen gebeurt door Meet In Flanders, al dan niet in samenwerking met het Brussels-Wallonia Congresbureau (OPT).

Door hun omvang en focus zijn IMEX en EIBTM de twee belangrijkste beurzen uit onderstaande lijst. Beide beursorganisatoren slagen erin kwalitatief gediversifieerde bezoekers aan te trekken. Uniek voor deze beurzen is het 'hosted buyers programme', waarbij 3500  'meeting planners' - potentiële klanten dus - worden uitgenodigd. De hosted buyers zijn verplicht vooraf afspraken te maken met de suppliers. Iedere aanbieder heeft er dus belang bij vooraf afspraken te regelen met potentiële klanten. Hoe beter iedere individuele deelnemer zijn/haar beurs voorbereidt, hoe hoger de kans op succes.

Vanaf 2011 neemt Meet in Flanders deel aan twee nieuwe beurzen in de USA, AIBTM in Baltimore en IMEX America in Las Vegas. Ook hier wordt het succesvolle hosted buyersprogramma geïntroduceerd.

Contacteer Meet In Flanders voor deelnamemogelijkheden.


Een geslaagde IMEX-editie voor Meet in Flanders en partners

Sfeerbeeld aanwezigheid op IMEXDe 12de editie van IMEX (van 20 tot en met 22 mei 2014) lokte meer dan 9000 bezoekers naar Frankfurt. Onder hen bijna 4000 ‘hosted buyers’ uit 74 verschillende landen. Ook Meet in Flanders, het congresbureau van VISITFLANDERS, nam samen met zijn partners deel aan IMEX op de VISITFLANDERS beursstand. IMEX is één van de belangrijkste Europese MICE-beurzen.

 

Klik hier voor een terugblik van het Meet in Flanders-team en klik door naar de sfeerbeeldencarrousel.