Meetingindustrie

beurs
Toerisme Vlaanderen biedt aan de sector de mogelijkheid om aanwezig te zijn op een aantal internationale MICE-beurzen. De coördinatie van deze beurzen gebeurt door Meet In Flanders, al dan niet in samenwerking met het Wallonie-Bruxelles Tourism Congresbureau.

Door hun omvang en focus zijn IMEX en EIBTM de twee belangrijkste beurzen uit onderstaande lijst. Beide beursorganisatoren slagen erin kwalitatief gediversifieerde bezoekers aan te trekken. Uniek voor deze beurzen is het 'hosted buyers programme', waarbij 3500  'meeting planners' - potentiële klanten dus - worden uitgenodigd. De hosted buyers zijn verplicht vooraf afspraken te maken met de suppliers. Iedere aanbieder heeft er dus belang bij vooraf afspraken te regelen met potentiële klanten. Hoe beter iedere individuele deelnemer zijn/haar beurs voorbereidt, hoe hoger de kans op succes.

Daarnaast neemt Meet in Flanders ook deel aan twee nieuwe beurzen in de USA, AIBTM in Baltimore en IMEX America in Las Vegas. Ook hier wordt het succesvolle hosted buyersprogramma geïntroduceerd.

Mail naar mailbox@meetinflanders.com voor deelnamemogelijkheden.