Meetingindustrie

beurs
Toerisme Vlaanderen biedt aan de sector de mogelijkheid om aanwezig te zijn op een aantal internationale MICE-beurzen. De coördinatie van deze beurzen gebeurt door Meet In Flanders, al dan niet in samenwerking met het Wallonie-Bruxelles Tourism Congresbureau.

Neem deel aan de ECM Summer School in Wenen

Ben jij nieuw in de meeting- en congreswereld? Of wil je je graag verder bekwamen en expertise opdoen? De ECM Summer School is de ideale leerschool waarbij je les krijgt van de grootste namen uit de sector. Geïnteresseerd?
Toerisme Vlaanderen zet zich in voor de verdere professionalisering van de Vlaamse en Brusselse meetingsector en sponsort daarom de deelname van 5 medewerkers uit de MICE-sector (zowel publieke als private sector). 

Geïnteresseerd in een ECM Summer School? Stuur je motivatiebrief vóór maandag 10 juni 2015 naar mailbox@meetinflanders.com. Laat ons vooral weten waarom jij de geschikte kandidaat bent en hoe de Summer School kan bijdragen tot het uitoefenen van jouw job in de meetingindustrie. Wie weet, sponsort Toerisme Vlaanderen jouw deelname … Toerisme Vlaanderen betaalt de inschrijvingskost (inclusief 4 overnachtingen, lesmateriaal, alle diners behalve maandagavond, …). De vlucht en persoonlijke kosten zijn voor rekening van de deelnemer.

Klik hier voor meer informatie over de ECM Summer School editie 2015 in Wenen


Door hun omvang en focus zijn IMEX en EIBTM de twee belangrijkste beurzen uit onderstaande lijst. Beide beursorganisatoren slagen erin kwalitatief gediversifieerde bezoekers aan te trekken. Uniek voor deze beurzen is het 'hosted buyers programme', waarbij 3500  'meeting planners' - potentiële klanten dus - worden uitgenodigd. De hosted buyers zijn verplicht vooraf afspraken te maken met de suppliers. Iedere aanbieder heeft er dus belang bij vooraf afspraken te regelen met potentiële klanten. Hoe beter iedere individuele deelnemer zijn/haar beurs voorbereidt, hoe hoger de kans op succes.

Vanaf 2011 neemt Meet in Flanders deel aan twee nieuwe beurzen in de USA, AIBTM in Baltimore en IMEX America in Las Vegas. Ook hier wordt het succesvolle hosted buyersprogramma geïntroduceerd.

Contacteer Meet In Flanders voor deelnamemogelijkheden.