Selectieprocedure, planning en wedstrijdreglement

Stap 1: Kandidatuurstelling (tot en met 18 november 2016)

Je krijgt voldoende tijd om jezelf kandidaat te stellen of een persoon/organisatie/project voor te dragen. Deelnemen kan tot en met 18 november 2016. Alle input (longlist) wordt na het afsluiten van de kandidatuurstelling integraal overgemaakt aan een expertenteam binnen Toerisme Vlaanderen.

Stap 2: Keuze shortlist (eind november - begin december 2016)

Toerisme Vlaanderen bereidt per categorie een eerste gemotiveerde selectie voor (shortlist). Toerisme Vlaanderen maakt de short- en longlist integraal over aan de externe jury.

Stap 3: Bekendmaking finalisten (eerste helft december 2016)

De jury keurt de shortlist goed of past aan en stelt een rangschikking op van 3 finalisten per categorie.
Toerisme Vlaanderen brengt deze finalisten per categorie persoonlijk op de hoogte en zal de namen ook bekendmaken op deze website.
De finalisten krijgen eind december 2016 of begin januari 2017 bezoek van een cameraploeg om een krachtige visuele samenvatting van hun dossier in te blikken. 

Stap 4: Bekendmaking winnaars (18 januari 2017)

De finalisten van elke categorie worden als 'best practice' gepresenteerd tijdens de awarduitreiking op 18 januari 2017. Peter De Wilde, administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen, en Vlaams minister voor toerisme, Ben Weyts, overhandigen de awards uit aan de winnaars.

stel je kandidaat en win een toerisme vlaanderen award