Toerist met een kleine portemonnee

Winnaar fotowedstrijd Steunpunt Vakantieparticipatie
'Iedereen verdient vakantie!' Toerisme Vlaanderen gelooft in de positieve effecten van vakantie en wil dat iedereen kan deelnemen. Steunpunt Vakantieparticipatie is een krachtig samenwerkingsplatform, tussen publieke en private partners, dat vakantie voor iedereen mogelijk maakt. Bijna 500 toeristische partners trekken mee aan de kar.

Toerisme Vlaanderen wil mensen in armoede versterken in hun leven door hen de kans te bieden om ook op vakantie te gaan. Door zowel praktische als financiële drempels weg te werken die mensen in armoede ervaren, maakt Steunpunt Vakantieparticipatie het toerisme echt toegankelijk.  

Steunpunt Vakantieparticipatie biedt een betaalbaar en divers vakantieaanbod aan. Want iedereen heeft recht op ontspanning, vrije tijd en vakantie, ongeacht inkomen of afkomst!

Steunpunt Vakantieparticipatie verzamelt en promoot de sociale tarieven die de toeristische sector voorziet voor een doelgroep die zonder deze korting niet deelneemt. De promotie gebeurt in gesloten circuit. Lokale sociale organisaties garanderen dat deze gunstige prijzen terecht komen bij de mensen die ze nodig hebben.

Steunpunt Vakantieparticipatie is de vakantiebemiddelaar tussen vraag en aanbod. De organisaties boeken niet rechtstreeks bij een toeristische aanbieder, maar via Steunpunt Vakantieparticipatie die de brug vormt in beide richtingen. Hierdoor wordt de vakantieganger niet gestigmatiseerd. Het verblijf of de attractie heeft zo de garantie, zonder controle te moeten doen, dat de verlaagde tarieven door de juiste mensen gehanteerd worden.

Elk jaar brengt Steunpunt Vakantieparticipatie toeristische ondernemers, sociale organisaties en vakantiegangers bij elkaar op een forum om samen te bouwen aan een toerisme voor iedereen. Meer info vind je op www.forumvakantieparticipatie.be.

Alvast benieuwd naar boeiende en inspirerende verhalen van vakantiemakers, vakantiegangers en partnerorganisaties? Volg de verhalen van Steunpunt Vakantieparticipatie op www.nieuwsvakantieparticipatie.be.