Verenigd Koninkrijk

Manneken pis
Toerisme Vlaanderen is actief in het Verenigd Koninkrijk. Hieronder vind je enkele concrete resultaten en acties terug. Je kan ook de contactgegevens van ons buitenlandkantoor in Londen raadplegen.

Sprankelend MICE event

Begin maart werden ruim twintig association buyers uitgenodigd op de residentie van de Ambassadeur. Op het programma? Een kennismaking met het schitterende nieuwe Flanders Meeting & Convention Center Antwerp (FMCCA). De aanwezigen werden meegenomen op een virtuele tour door de “Room with a Zoo” en kregen de nodige uitleg over al hetgeen Antwerpen te bieden heeft.  Dennis Broeckx, Jong Keukengeweld-chef van het Antwerpse sterrenrestaurant L’Epicurie du Cirque, zorgde op zijn beurt voor de hoogstaande culinaire kennismaking. De aanwezigen maakten ook kans op een juweel met diamant én een tweedaags verblijf in Radisson Blu Antwerp i.s.m. Eurostar of CityJet.

Aanloop herdenking 'Slag bij Passendale"

In aanloop naar 100 jaar ‘Slag bij Passendale’, zet het team in London opnieuw volop in de herdenking van WWI. Zo kwamen begin dit jaar met onze steun meer dan 65 Britse operatoren afgezakt naar Ieper en Albert (Noord-Frankrijk). Begin februari werd een WWI-persevenement georganiseerd in de residentie van de Ambassadeur. Debbie Manhave (Memorial Museum Passchendaele 1917) en professor Mark Connelly stonden er mee de aanwezigen te woord. Bovendien worden er dit jaar verschillende groepspersreizen georganiseerd. Zo verwelkomen we in mei al een eerste groep van 8 Ierse journalisten, de Britse journalisten volgen een maand later. Er staan ook verschillende joint-promotions gepland. Een eerste actie met Leger Holidays Battlefield Tours heeft alvast zijn start niet gemist.

Najaarsacties op de Britse markt

In het najaar van 2016 stonden verschillende acties gepland op de Britse markt. Samen met P&O roepten we Britse gezinnen op om tijdens de ‘half term break’ in oktober, er samen op uit te trekken naar Vlaanderen. De focus lag daarbij op Mechelen, maar ook de andere kunststeden kwamen aan bod. Naast een online luik, werden ook radiospots voorzien.

Daarnaast liep tot oktober ook een actie in samenwerking met Superbreak die zich volledig richtte op Leuven. Daarbij werd extra aandacht besteed aan de 500e verjaardag van Utopia met de tentoonstelling ‘Op zoek naar Utopia’. De campagne liep zowel online (The Telegraph) als offline (The Guardian).

3e editie Hostel Experience Fam trip

Het einde van de zomer luidde de start in van de 3e Hostel Experience fam trip voor Britse TO’s. Ruim 40 reisagenten, gespecialiseerd in schoolgroepen, zakten voor de gelegenheid af naar de Westhoek. De focus lag daarbij op enkele nieuwe WWI-sites, de herdenking van de slag bij Passchendaele en educatieve producten. Natuurlijk werd er ook een netwerkmoment voorzien voor contacten met onze sector.

Foodtruck event op Canary Warf

Graanmarkt 13

Canary Warf vormde 24 juni 2016 het spectaculaire decor voor een origineel foodtruck-event! De Londenaars konden er proeven van flink wat lekkers uit Vlaanderen: Jong Keukengeweld-chef Seppe Nobels van Graanmarkt 13 (Antwerpen) zorgde voor de hapjes die met de nodige Vedetten werden doorgespoeld. In de photo booth werden de bewijzen op de gevoelige plaat vastgelegd en dankzij een virtual reality experience konden de aanwezigen kennismaken met Antwerpen. Als kers op de taart werd een wedstrijd opgezet waarbij een etentje in Graanmarkt 13 en een verblijf in The Apartment kon gewonnen worden, in samenwerking met CityJet

Het initiatief kadert binnen het opzet om Vlaanderen tegen 2020 als gastronomische bestemming op de kaart te zetten. In Londen zijn we daar alvast in geslaagd!

Start Vlaamse Meesters programma

De promotie van het Vlaamse Meesters-programma, ging in het Verenigd Koninkrijk van start op 16 mei 2016. Samen met ministers Ben Weyts en Sven Gatz werd eerst een bezoek gebracht aan de National Gallery (Londen) waar werd stilgestaan bij hun collectie Vlaamse Meesters. Daarna zakte het gezelschap af naar Trinity House voor een lunch met een aantal vooraanstaande Britse musea. Terwijl chef Dennis Broeckx van L’Epicurie du Cirque voor het heerlijk menu zorgde, werd het Vlaamse Meesters programma voorgesteld waarbij ervaringen werden uitgewisseld en mogelijke samenwerkingsverbanden besproken werden.

Instapmogelijkheden campagne Eurostar/Lastminute.com

In samenwerking met Eurostar en Lastminute.com voerde Toerisme Vlaanderen een grote activitatie-campagne in het Verenigd Koninkrijk. in samenwerking met Eurostar en Lastminute.com.

500 jaar Utopia

500 jaar geleden rolde in Leuven het eerste exemplaar van Utopia van de pers. Het visionaire werk werd geschreven door de Engelse staatsman en humanist Thomas More en vormt dit najaar de rode draad tijdens de tentoonstelling ‘Op zoek naar Utopia’ in M Museum, Leuven. Een mooi aanknopingspunt voor het team in London, dat voor de gelegenheid een persevenement organiseerde in de National Gallery. Naast een tiental culturele journalisten toonden ook een aantal tradepartners interesse in het project! In het najaar volgt nog een actie in samenwerking met Superbreak ter promotie van 500 jaar Utopia.

Culinair MICE-event in de residentie van de Ambassadeur

Een twintigtal MICE-professionals woonde op 28 april een culinair netwerkevenement bij in de Londense residentie van de Ambassadeur. In aanwezigheid van de congresbureaus van Antwerpen, Brugge en Gent, werden de aanwezigen door Toerisme Vlaanderen wegwijs gemaakt in het rijke aanbod en mochten ze bovendien genieten van de kookkunsten van Jong Keukengeweld-chef Bernard Bonte van Bonte B te Brugge. De enthousiaste aanwezigen maakten ook kans op een korte trip naar Brugge (i.s.m. Eurostar) waarbij ze nog een tweede keer bij chef Bonte aan tafel mogen gaan bijschuiven!

Telegraph brengt onze toeristische troeven in beeld

Op 24 maart 2016 schreef journalist Anthony Mason een overtuigend artikel met de titel '30 reasons why you must keep visiting Belgium' in the Telegraph. 
Een mooi voorbeeld van de meerwaarde van onze perswerking en jarenlange samenwerking met journalisten uit het Verenigd Koninkrijk. 

Ecole Tours trekt naar Flanders Fields

Ecole Touris Spring Trip Van 31 maart tot 2 april 2016 trok (educational operator) Ecole Tours met een groep van meer dan 25 leerkrachten naar Flanders Fields, uiteraard met de steun van Toerisme Vlaanderen. Het programma bracht hen langs de meest indrukwekkende WO I-sites, met als ingetogen hoogtepunt de Last Post, het dagelijkse tribuut aan zij die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. De deelnemers wisten de trip duidelijk te appreciëren:    

“The itinerary was necessarily full, with time to visit only a limited number of places and everybody was left wanting more – but then there’s a good reason to return” John Hadler, GM Ecole Tours

Later dit jaar staat alweer een nieuwe 'Hostel Experience III Fam Trip' op de planning waarbij operatoren zelf kunnen ervaren welke educatieve meerwaarde Flanders Fields precies te bieden heeft. Daarbij wordt ook van de platgetreden paden afgeweken en wordt bovendien ook de nodige aandacht besteed aan de opkomende herdenking van de Slag om Passendale.

100 jaar Talbot House: theetas-actie in Manchester en Londen 

tea cup Talbot HouseOp 15 december 2015 zette Toerisme Vlaanderen een actie op in Londen en Manchester om de 100ste verjaardag van Talbot House, the Every Man’s Club in Poperinge, in de kijker te zetten. Voor meer dan 500.000 WO I-soldaten was Talbot House de plaats waar ze de oorlog even konden vergeten rond de piano, met een boek, of gewoon simpelweg een kop thee. 100 jaar na openingsdatum biedt Talbot House nog steeds een oase van rust (en een kop thee) aan zijn museumbezoekers en B&B-gasten. Om die opmerkelijke verjaardag te vieren, bieden we voorbijgangers in Londen en Manchester thee in speciale Talbot House-theetassen aan. De bijhorende online campagne, PR-ondersteuning en wedstrijd ondersteunen deze actie en zetten Talbot House en Flanders Fields extra in de kijker.

Meer informatie op www.flandersfields1418.com/talbothouse


Cijfers

Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk hier de aankomst- en overnachtingsstatistieken.


Contact

VISITFLANDERS UK & Ireland
Flanders House
1a Cavendish Square
London W1G OLD

Tel. + 44-20 7 307 77 30
Fax + 44 20 7 307 77 31
enquiries@visitflanders.co.uk
www.visitflanders.com

Naar boven