Verenigd Koninkrijk

Manneken pis
Toerisme Vlaanderen is actief in het Verenigd Koninkrijk. Hieronder vind je enkele concrete resultaten en acties terug. Je kan ook de contactgegevens van ons buitenlandkantoor in Londen raadplegen.

Jong culinair geweld in Londen

Het Londonse Trinity House vormde begin mei 2017 het decor voor een tongstrelend event voor de Britse pers en MICE-sector. De focus lag op het jonge aanstormende talent dat culinair Vlaanderen rijk is. Sam d’Huyvetter, die normaal in Brasserie Boulevard achter het fornuis staat, en Michael Yates van het Antwerpse Sail & Anchor schotelden zo’n 30 journalisten en bloggers en ruim 50 MICE-buyers een uitgekiend menu met verse streekproducten voor. Het bijpassende bier werd geselecteerd door Jef Janssens van Hof ten Dormaal (Leuven). Pieter Vaes van het Cacao Project (Mechelen) zorgde voor de zoete afsluiter.

De MICE-buyers konden bovendien ook 3 trips naar Vlaanderen winnen, als ze tenminste het juiste antwoord wisten te geven op een reeks vragen over onze kunststeden. Daarvoor konden ze uiteraard terecht bij het Visit Flanders team dat met plezier de nodige uitleg verschafte.

Sprankelend MICE event

Begin maart 2017 werden ruim 20 'association buyers' uitgenodigd op de residentie van de Ambassadeur. Op het programma? Een kennismaking met het schitterende nieuwe Flanders Meeting & Convention Center Antwerp (FMCCA). De aanwezigen werden meegenomen op een virtuele tour door de “Room with a Zoo” en kregen de nodige uitleg over al hetgeen Antwerpen te bieden heeft.  Dennis Broeckx, Jong Keukengeweld-chef van het Antwerpse sterrenrestaurant L’Epicurie du Cirque, zorgde op zijn beurt voor de hoogstaande culinaire kennismaking. De aanwezigen maakten ook kans op een juweel met diamant én een tweedaags verblijf in Radisson Blu Antwerp i.s.m. Eurostar of CityJet.

Aanloop herdenking 'Slag bij Passendale"

In aanloop naar 100 jaar ‘Slag bij Passendale’, zet het team in London opnieuw volop in de herdenking van WWI. Zo kwamen begin 2017 met onze steun meer dan 65 Britse tour operatoren afgezakt naar Ieper en Albert (Noord-Frankrijk). Begin februari 2017 werd een WOI-persevenement georganiseerd in de residentie van de Ambassadeur. Debbie Manhave (Memorial Museum Passchendaele 1917) en professor Mark Connelly stonden er mee de aanwezigen te woord. Bovendien worden er dit jaar verschillende groepspersreizen georganiseerd. Zo verwelkomen we in mei 2017 al een eerste groep van 8 Ierse journalisten, de Britse journalisten volgen een maand later. Er staan ook verschillende joint-promotions gepland. Een eerste actie met Leger Holidays Battlefield Tours heeft alvast zijn start niet gemist. Meer informatie op www.flandersfields1418.com/talbothouse


Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk hier de aankomst- en overnachtingsstatistieken.


Contact

VISITFLANDERS UK & Ireland
Flanders House
1a Cavendish Square
London W1G OLD

Tel. + 44-20 7 307 77 30
Fax + 44 20 7 307 77 31
enquiries@visitflanders.co.uk
www.visitflanders.com