Noord-Amerika

Kathedraal Antwerpen
Hieronder vind je het marktrapport van de Verenigde Staten terug alsook de contactgegevens van ons buitenlandkantoor in New York. Bij hen kan je terecht met al je vragen inzake bestemmingspromotie voor Vlaanderen in Noord-Amerika (Verenigde Staten & Canada).

 


Opnames populaire tv-show ‘The Road Less Traveled’ in Vlaanderen

Het productiehuis rond het populaire Amerikaanse reisprogramma ‘The Road Less Traveled’ stuurde afgelopen zomer een ploeg naar Vlaanderen. Het programma wordt wereldwijd uitgezonden en brengt unieke reiservaringen van over de hele wereld in beeld. De driekoppige ploeg van ‘The Road Less Traveled’ bleef afgelopen zomer maar liefst 12 dagen in Vlaanderen vertoeven. Samen met zijn partners bood Toerisme Vlaanderen hen een gepersonaliseerd programma doorheen heel Vlaanderen aan. De televisiemakers maakten onder andere kennis met Gent, Genk, Bokrijk, Mechelen, Brussel, Antwerpen, de kust en Tomorrowland. De ‘The Road Less Traveled’-avonturiers gingen onder andere garnaalvissen, mountainbiken naast de Genkse mijnschacht en gocarten. Ze maakten bovendien kennis met het baanbrekend vakmanschap in Vlaanderen en konden genieten van de Tomorrowlandsfeer, een chocoladeworkshop, een bierproeverij, beiaardlessen, …

De productie van ‘The Road Less Traveled’ is in handen van SD Media. Hun lifestyle-programma’s worden wereldwijd uitgezonden op televisiezenders als Outside televison (Verenigde Staten), Discovery Channel (Latijns-Amerika), History Channel (India), National Geographic (Turkije, Israël, Griekenland en Malta) en Travel Escape in Canada. Het programma bereikt met andere woorden miljoenen kijkers over de hele wereld en zet Vlaanderen als toeristische bestemming extra in de kijker.

De ‘The Road Less Traveled’-aflevering rond Vlaanderen zal deel uitmaken van het derde seizoen van het populaire reisprogramma. Op YouTube kan je alvast een korte trailer bekijken.


The Broken Circle Breakdown screening in Flanders House

Op 3 februari 2014 vond in het Flanders House een exclusieve screening plaats van The Broken Circle Breakdown, de film die een Oscarnominatie in de categorie “Best Foreign Language Film” in de wacht sleepte. Na afloop was er ook tijd voor een vragenronde met regisseur Felix Van Groeningen, producer Dirk Impens en actrice Veerle Baetens. Herbekijk hier het verslag.

De Amerikaanse pers reageert alvast enthousiast! The Los Angeles Times noemde The Broken Circle Breakdown "a love letter to free-spirited '60s Americana sensibility, a homage to the bluegrass tradition, and an under-the-radar surprise that just might win the Oscar”. The Chicago Sun-Times gaf 3.5 sterren en schreef "It’s a potent blend of true love, tragic illness and bluegrass music”.


Cijfers

Op zoek naar concrete toeristische cijfers voor deze doelmarkt? Het marktrapport geeft een statistisch beeld van de Amerikaanse toeristen in Vlaanderen met cijfers tot en met 2014.

Op zoek naar concrete toeristische cijfers voor deze doelmarkt? Het marktrapport geeft een statistisch beeld van de Canadese toeristen in Vlaanderen met cijfers tot en met 2014.


Contact

Tourist Office for Flanders, Belgium - New York Office
The New York Times Building
620 Eighth Avenue
44th Floor
New York, NY 10018

Tel. + 1-212-584-2336
info@visitflanders.us 

www.visitflanders.com