Noord-Amerika

Kathedraal Antwerpen
Hieronder vind je de contactgegevens van ons buitenlandkantoor in New York. Bij hen kan je terecht met al je vragen inzake bestemmingspromotie voor Vlaanderen in Noord-Amerika (Verenigde Staten & Canada).

Vlaanderen in toonaangevende Amerikaanse media

De voorbije zomermaanden genoot Vlaanderen heel wat positieve persaandacht in toonaangevende Amerikaanse media en TV-kanalen zoals CNN, New York Times, The Washington Post, Newsweek, ... Vlaanderen werd er telkens als een topbestemming voor reizigers vernoemd en geprezen. Deze artikels zijn het resultaat van persreizen naar Vlaanderen die in samenwerking met toeristische partners door Toerisme Vlaanderen werden georganiseerd. Hierdoor komen Vlaanderen, zijn steden en attracties prominent in het nieuws.  Miljoenen potentiële Amerikaanse toeristen krijgen zo Vlaanderen als 'must see'- bestemming te zien. Bekijk de resultaten:

Toerisme Vlaanderen ontvangt luxe reissegment

In juni 2017 ontving Toerisme Vlaanderen de reissector naar aanleiding van de uitreiking van de Awards of Excellence in de residentie van de Belgische ambassadeur in Washington, DC. Voor de jaarlijkse Luxury Travel Advisors’s Ultra Summit verzamelden 140 vooraanstaande reisagenten die het luxe reissegment in Noord-Amerika vertegenwoordigen. 

 

Newsweek onder de indruk van Flanders Fields

Op 6 april 2017 zal het honderd jaar geleden zijn dat Amerika de oorlog verklaarde aan Duitsland. In het vooruitzicht van dit historisch feit bezocht reporter Jeff Stein van het Amerikaanse nieuwstijdschrift Newsweek (printoplage 200.000, onlinebereik 4,5 miljoen) in november 2016 In Flanders Fields. Het relaas over zijn bezoek lees je hier

Copyright Virginia Mayo/AP

Copyright Virginia Mayo/AP

Dagelijkse rechtstreekse verbinding Atlanta - Brussel

Op 25 maart 2017 hervatte de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines zijn dagelijkse rechtstreekse vlucht tussen Atlanta en Brussel. Goed nieuws voor de Vlaamse en Brusselse toeristische sector want de Verenigde Staten is onze belangrijkste overzeese markt. Toerisme Vlaanderen trok mee aan de kar om de verbinding met de Amerikaanse markt te herstellen. Toerisme Vlaanderen gaf de eerste vertrekkende passagiers in Atlanta een goodie bag met informatie over onze toeristische bestemming en natuurlijk ook wat lekkers.


Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk de aankomst- en overnachtingsstatistieken op onze website.


Contact

Tourist Office for Flanders, Belgium - New York Office
The New York Times Building
620 Eighth Avenue
44th Floor
New York, NY 10018

Tel. + 1-212-584-2336
info4americas@visitflanders.com

www.visitflanders.com