Noord-Amerika

Kathedraal Antwerpen
Hieronder vind je de contactgegevens van ons buitenlandkantoor in New York. Bij hen kan je terecht met al je vragen inzake bestemmingspromotie voor Vlaanderen in Noord-Amerika (Verenigde Staten & Canada).

Newsweek onder de indruk van Flanders Fields

Op 6 april 2017 zal het honderd jaar geleden zijn dat Amerika de oorlog verklaarde aan Duitsland. In het vooruitzicht van dit historisch feit bezocht reporter Jeff Stein van het Amerikaanse nieuwstijdschrift Newsweek (printoplage 200.000, onlinebereik 4,5 miljoen) in november 2016 In Flanders Fields. Het relaas over zijn bezoek lees je hier

Dagelijkse rechtstreekse verbinding Atlanta - Brussel

Op zaterdag 25 maart 2017 hervat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines zijn dagelijkse rechtstreekse vlucht tussen Atlanta en Brussel. Goed nieuws voor de Vlaamse en Brusselse toeristische sector want de Verenigde Staten is onze belangrijkste overzeese markt. Toerisme Vlaanderen trok mee aan de kar om de verbinding met de Amerikaanse markt te herstellen. Toerisme Vlaanderen geeft de eerste vertrekkende passagiers in Atlanta een goodiebag met informatie over onze toeristische bestemming, en natuurlijk ook wat lekkers.

New York Post: ‘Antwerp is one of Europe’s coolest lesser-known destinations’

‘Belgium’s second largest city is a vibrant, cosmopolitan place where avant-garde fashion, cutting edge architecture and progressive cuisine flourish;’ Tot deze laaiend enthousiaste conclusie komt journaliste Jennifer Ceasar van de New York Post die van 15 tot 18 december 2016 in Antwerpen verbleef. Haar verblijf kwam tot stand in samenwerking met Toerisme Vlaanderen. De New York Post is Amerika’s 4de grootste krant, heeft een dagelijkse printoplage van 565.000 en een online bereik van 9,1 miljoen lezers.
Lees hier het volledige verhaal!

Canadese pers onder de indruk van 'In Flanders Fields'

In 2017 zal het 100 jaar geleden zijn dat de Slag bij Passendale plaats vond. Ook de Canadeze troepen vochten er tegen het Duitse leger. In het vooruitzicht van de herdenking dit jaar organiseerde Toerisme Vlaanderen, samen met Westtoer, Toerisme Ieper en Toerisme Popernge, in november 2016 een zesdaagse trip naar Flanders Fields. De groep Canadese journalisten nam deel aan een Canadian Battle Field Tour, verkende onder meer het In Flanders Fields Museum in Ieper, woonde de Last Post ceremonie aan de Ieperse Menenpoort bij, bezocht het Talbot House en Lijssenthoek Military Cemetery in Poperinge, het Memorial Museum Passchendaele 1917, Crest Farm Memorial, 85th Battalion Nova Scotia Highlanders Memorial en Tyne Cot Cemetery. Flanders Fields liet bij de journalisten een grote indruk na.. Lees de eerste resultaten van deze perstrip:

Persreis Brussel & Antwerpen

De toeristische sector en Toerisme Vlaanderen organiseren deze zomer samen tientallen extra pers- en tradereizen. Op 23 juli 2016 werd het startschot gegeven met een Amerikaanse groep van 9 journalisten. Ze verbleven van 23 tot en met 26 juli in Brussel en Antwerpen. Deze gasten bezochten onder andere de stadsbrouwerij De Koninck en het MUHKA (tentoonstelling Energy Flash). In Antwerpen kregen ze ook een gidsbeurt, bezochten ze het station Antwerpen-Centraal en gingen ze ... shoppen. In Brussel stond onder meer een stadswandeling en een chocolade workshop bij Gerbaud op het programma.

Lees alvast enkele mooie resultaten van deze persreis: een artikel door Kimberly Krol, editor in chief van Global Traveler , een bijdrage van Cheryl Rosen van Travel Market Report, van Loren Edelstein van Meetings & Conventions  op Divinelifestyle.com/Brussels en Divinelifestyle.com/Antwerp en een honeymooning-verhaal van Samantha Sendor in Sophisticated Weddings 

Canadese reissector ontdekt In Flanders Fields

Van 2 tot 5 juni 2016 organiseerde Toerisme Vlaanderen i.s.m. Brussels Airlines en de partners in de Westhoek, een trade FAM trip voor een 20-tal vertegenwoodigers uit de Canadese reissector. De focus van het programma lag op WWI en de Canadese oorlogssites. Dit in het vooruitzicht van de 100ste herdenking van de Slag van Passendale in 1917 die – samen met de slag van Vimy Ridge – als keerpunten in de geschiedenis van Canada worden erkend. Tijdens het bezoek aan de Westhoek was er onder meer een kennismaking met het In Flanders Fields museum in Ieper, een battlefield tour met bezoek aan Hill 62, de John McCrae site (Essex Farm Cemetery), het Canadees oorlogsmonument The Brooding Soldier en het bijwonen van The Last Post in Ieper. Ook een bezoek aan het Talbot House (Poperinge) en het Memorial Museum Passchendaele 1917 (Zonnebeke) mochten niet ontbreken.

Vlaamse Meesters b2b-event in Flanders House

Line Vreven (Directeur Noord-Amerika, Toerisme Vlaanderen), Bert Watteeuw (Rubenianum, Antwerpen), Julie Rutgeerts (Projectleider Vlaamse Meesters, Toerisme Vlaanderen) en Peter De Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen) in The National Gallery of Art in Washington DC. Line Vreven (Directeur Noord-Amerika, Toerisme Vlaanderen), Bert Watteeuw (Rubenianum, Antwerpen), Julie Rutgeerts (Projectleider Vlaamse Meesters, Toerisme Vlaanderen) en Peter De Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen) in The National Gallery of Art in Washington DC. Op 26 mei 2016 organiseerde Toerisme Vlaanderen in Flanders House in New York in samenwerking met een 15-tal Vlaamse partners een workshop rond het thema Flemish Masters. Een 60–tal tradecontacten woonde de workshop bij.  De tradeshow kaderde in een uitgebreider, meerdaags programma waarbij in Washington en New York diverse contacten met cultural influencers en media werden gelegd. Tijdens de diverse bezoeken werden door Peter De Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen) en Line Vreven (directeur Noord-Amerika) de inspanningen van Toerisme Vlaanderen voor de volgende jaren toegelicht i.v.m. het project Vlaamse Meesters en het aantrekken van Noord-Amerikaanse toeristen naar onze bestemming. 

De Vlaamse delegatie in Washington bestond verder onder meer uit Sven Gatz (Vlaams minister voor cultuur) en Philip Heylen (schepen voor cultuur en economie van de stad Antwerpen) die op Ellis Island in New York de tijdelijke Red Star Line tentoonstelling opende.


MICE sales calls in Washington DC 

Toerisme Vlaanderen hield in april 2016 sales calls voor MICE in Washington DC. Tegelijk organiseerden we voor onze B2B contacten in Washington een netwerkevenement voor trade, MICE en mediacontacten. De federale ambassadeur gaf een factuele update over de situatie in België en Toerisme Vlaanderen presenteerde Vlaanderen als toeristische bestemming. MICE, Antwerp Convention Center en VisitAntwerp kregen extra aandacht.

Communicatie naar trade- en mediapartners

Na 22/3 en in overleg met partners als Brussels Airlines, Brussels Airport, Jetairfly, WBT, Visit Brussels, de Belgische ambassade,... nam Toerisme Vlaanderen het initiatief tot een communicatie naar alle Amerikaanse trade- en mediapartners, als antwoord op de vele bezorgdheden na de aanslagen.

 

 Nieuwe luchtverbinding Toronto-Brussel

launch brussels airlines brussel-toronto
Op 21 april 2016 werd een nieuwe luchtverbinding tussen Toronto en Brussel gelanceerd. Naar aanleiding van deze nieuwe verbinding van Brussels Airlines namen 220 Canadese reisagenten en journalisten deel aan een netwerkevenement in Toronto. De Vlaamse gastronomie van Flanders Kitchen Rebel Sam D'Huyvetter werd bijzonder enthousiast onthaald. Ter plaatse kon men beeldjes maken in het kader van het project 'Coming World Remember Me'. Onze Canadese gasten konden er ook proeven van Belgische chocolade van Meester chocolatier Ruben (Chocostory).


Cijfers

Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk hier de aankomst- en overnachtingsstatistieken.


Contact

Tourist Office for Flanders, Belgium - New York Office
The New York Times Building
620 Eighth Avenue
44th Floor
New York, NY 10018

Tel. + 1-212-584-2336
info@visitflanders.us 

www.visitflanders.com