Vlaanderen Vakantiecheque

Antwerpen skyline
De Vlaanderen Vakantiecheque is een geschenkformule waarmee toeristen een origineel arrangement uit de Vlaanderen Vakantielandbrochure kunnen boeken.

 

Wat is de Vlaanderen Vakantiecheque?

De Vlaanderen Vakantiecheque is een cadeaubon. Wie hem ontvangt, kan er een arrangement (kamer met ontbijt, wellness, gastronomie,…) mee betalen uit de huidige Logeren in Vlaanderen Vakantielandbrochure of van op www.logereninvlaanderenvakantieland.be

De cheque kan ook gebruikt worden om bijkomende diensten zoals bijv. minibar, fietsverhuur, sauna,… te betalen op voorwaarde dat de klant een Vlaanderen Vakantieland-arrangement heeft geboekt.     

De Vlaanderen Vakantiecheque kan hier online besteld worden of ook bij de Omnia reiskantoren, DreamLand en Sparwinkels.

   

 

Wat te doen met een Vlaanderen Vakantiecheque?

Online verwerking van de cheque

Wanneer je als Logeren in Vlaanderen Vakantieland-logies een blauw-groene Vlaanderen Vakantiecheque ontvangt van een klant, dan kan je die online verzilveren. Elk logies dat adverteert via Logeren in Vlaanderen Vakantieland kan inloggen op www.vlaanderenvakantiecheque.be/declaratie aan de hand van een log-in en paswoord (aan te vragen via contact@vlaanderenvakantiecheque.be). Daarna geef je gewoon het nummer van de cheque in – vermeld onder de barcode – en je cheque is meteen online verzilverd.

Net als vroeger moet je de Vlaanderen Vakantiecheque uiterlijk 3 maanden na de vervaldatum online clearen. Al raden we aan om dit zo snel mogelijk na ontvangst te doen. De uitbetaling van de cheque gebeurt binnen de dertig kalenderdagen na declaratie door de uitbater. Per cheque wordt een bijdrage van 5% of 10% (excl. BTW) afgehouden, afhankelijk van het afgesloten samenwerkingsmodel. De BTW kan je als logiesuitbater volledig recupereren.

De oude (grijs-roze) cheques zijn intussen niet meer in omloop. Heb je als hotelier toch nog zo'n cheque liggen die nog moet uitbetaald worden? Mail dan een ingescand exemplaar naar areabinnenland@toerismevlaanderen.be, we helpen je graag verder. Merk op: er dient geen commissie betaald te worden op deze oude Vlaanderen Vakantiecheques.

Verlenging cheques

De uiterlijke geldigheidsdatum staat telkens uitdrukkelijk vermeld op de cheque.

Wanneer een Vlaanderen Vakantiecheque dreigt te vervallen, heeft de klant 2 opties:

- De Vlaanderen Vakantiecheques die verkocht werden tot 31/12/2012 kunnen eenmalig verlengd worden. De uiterlijke geldigheidsdatum wordt na verlenging standaard vastgezet op 31 december 2013, ongeacht de huidige vervaldatum.De klant neemt hiervoor rechtstreeks contact op met de afhandelingspartner Xenarjo via contact@vlaanderenvakantiecheque.be of 015 285 407. De kost voor een verlenging bedraagt 10 euro per dossier. 

Na 31 december 2013 kan de cheque niet meer gebruikt worden als betaalmiddel in Vlaanderen Vakantieland. Duikt er in 2014 toch nog een cheque op? Contacteer dan Toerisme Vlaanderen via areabinnenland@toerismevlaanderen.be

- De logiesuitbater kan ook een cheque aanvaarden die dreigt te vervallen of net is vervallen, op voorwaarde dat hij er in slaagt om die cheque binnen de 3 maand na vervaldatum te declareren. Voorbeeld: een cheque is geldig tot 15 maart 2013. Dan kan de hotelier deze eind maart nog aanvaarden, op voorwaarde dat hij de cheque online declareert vóór 15 juni 2013.

 

Nog vragen?

Xenarjo cvba
Jef Denijnplein 14
2800 Mechelen

T.: +32 (0)15 28 54 07
www.vlaanderenvakantiecheque.be
contact@vlaanderenvakantiecheque.be