Bestemmingsontwikkeling

Toerisme Vlaanderen helpt de bestemming Vlaanderen mee ontwikkelen tot een toeristische topbestemming.

Onderstaande diensten behoren tot de afdeling Bestemmingsontwikkeling:

Projectfinanciering

Toerisme Vlaanderen verleent financiële ondersteuning aan toeristische projecten die de toeristische aantrekkingskracht van Vlaanderen als kwalitatieve topbestemming voor de potentiële toerist vergroten. We focussen ons op de USP’s en thema’s waarmee Vlaanderen zich onderscheidt van zijn toeristische concurrenten.

Kwaliteit

Toerisme Vlaanderen streeft naar het verhogen van de algemene kwaliteit van de bestemming Vlaanderen. Naast het adviseren en controleren van de kwaliteit in toeristische logies, ligt de focus op een kwaliteitsvolle toeristische dienstverlening. Samen met partners ondersteunen we de toeristische sector via de ontwikkeling en het aanbod van allerlei instrumenten die de kwaliteitsverbetering ten goede kunnen komen. Op die manier willen we de rendabiliteit en de reputatie van bedrijven en organisaties bevorderen, evenals het herhaalbezoek.

Productmanagement

Vanuit thematische expertise neemt Toerisme Vlaanderen een coördinerende en co-creatieve rol op om productlijnen voor heel Vlaanderen te ontwikkelen en te promoten op maat van de potentiële toerist. De productlijnen voor de komende jaren zijn: Erfgoed (WOI en MICE special venues), Kunst en Cultuur (Vlaamse Meesters), Tafelen (Flanders for Foodies) en Wielercultuur. Belangrijk hierbij is de end-to-end werking. Op basis van eigen kennis en netwerk trachten we hiaten in het aanbod te identificeren en in samenwerking met de partners de productontwikkeling in gang te zetten. Eens het product ontwikkeld is op maat van de potentiële toerist, maken we content aan. We werken transversaal in al deze productlijnen maar ook globaal aan inclusief toerisme. De komende jaren focussen we daarbij, ook voor de Vlaamse toerist, op specifieke doelsegmenten: toegankelijkheid, zorgbehoevenden en familievriendelijkheid.