Australië en Nieuw-Zeeland

Sfeerbeeld Flanders Fields. A place to remember.
Gedurende de WO I-herdenkingsperiode (2014 - 2018) is Toerisme Vlaanderen actief op de markten Australië en Nieuw-Zeeland. Via gerichte promotieactiviteiten naar de Australische en Nieuw-Zeelandse reissector en media wil Toerisme Vlaanderen de herdenking van WO I in Vlaanderen bekender maken bij potentiële bezoekers en hen de weg wijzen naar Flanders Fields.

Persreis in samenwerking met Department of Veteran Affairs

In samenwerking met het Department of Veteran Affairs (DVA) organiseerde Toerisme Vlaanderen van 1 tot en met 3 mei 2018 een persreis naar de Westhoek binnen het kader van de WO I – herdenking.  7 journalisten bezochten samen met 2 DVA-vertegenwoordigers een aantal sites en musea. Op het programma stonden onder meer het In Flanders Fields museum, de Last Post ceremonie, Hill 60, de Caterpillar krater, de CWxRM installatie, Tyne Cot, het Memorial Museum Passchendaele 1917, DigHill80, Bayernwald, Talbot House, Lijssenthoek, enz. Op donderdagnamiddag 3 mei namen de collega’s van Atout France over en reisde het gezelschap verder naar Noord-Frankrijk om er onder andere het pas geopende Sir John Monash Centre in Villers-Bretonneux te bezoeken.

Groepsfoto persreis in samenwerking met DVA

 


Street art werk zet 100 jaar Groote Oorlog in de kijker

3 grote Australische artiesten werkten gezamenlijk een muurschildering uit voor het project ‘100 jaar Groote Oorlog’. Zij creëerden een stukje Vlaamse slagvelden op de muren van Hosier Lane in Melbourne, een bekende graffiti-straat die veel bezoekers trekt.

Het werk vormde de aanleiding voor een ontmoeting met belangrijke media- en trade relaties waarbij het herdenkingsprogramma in Vlaanderen werd toegelicht. Verschillende Australische media pikten het nieuws op, wat zorgde voor heel wat media-aandacht in Australië. 

Een online campagne hierrond zet Vlaanderen als bestemming voor herdenkingstoerisme nog meer in de kijker.


Contact

Toerisme Vlaanderen
Grasmarkt 61
1000 Brussel
Tel.: 02/504 04 55
marijke.vandamme@toerismevlaanderen.be

Contact in Australië

Tourism Office of Flanders & Brussels (Belgium)
C/O The Walshe Group Pty Ltd
Level 11, 117 York Street, Sydney NSW 2000, Australia
sonia.holt@walshegroup.com, Tel.: +61 418 831 942 (trade)
sarah.stevenson@walshegroup.com, Tel.: +61 438 798 222 (pers)