Toerisme Vlaanderen Awards

toerisme vlaanderen awards
In 2013, 2014, 2015 en 2017 reikten we Toerisme Vlaanderen Awards uit aan verdienstelijke personen, projecten en campagnes binnen de Vlaamse toeristische sector.

Toerisme Vlaanderen Awards 2017

We ontvingen in totaal meer dan 100 geldige awarddossiers. Gezien het hoge niveau was het voor de expertenjury (Jan Buytaert, Anne Cornut, Liset Hamblok, Diane Dockx en Peter De Wilde) geen eenvoudige taak om een keuze maken. Na uitgebreid wikken en wegen nomineerde de expertenjury 13 finalisten voor 5 categorieën. De 5 uiteindelijke winnaars mochten op 18 januari 2017 een Toerisme Vlaanderen Award in ontvangst nemen.

BESTE CULINAIRE AMBASSADEUR
BESTE CULINAIRE
AMBASSADEUR
BESTE FAMILIEVRIENDELIJK  TOERISTISCH PRODUCT
BESTE FAMILIEVRIENDELIJK 
TOERISTISCH PRODUCT
BIJZONDER ENGAGEMENT 'IEDEREEN VERDIENT  VAKANTIE'
BIJZONDER ENGAGEMENT
'IEDEREEN VERDIENT 
VAKANTIE'
BESTE  TOERISTISCHE MEDEWERKER
BESTE 
TOERISTISCHE
MEDEWERKER
GOUDEN  VAKANTIEMAKER
GOUDEN 
VAKANTIEMAKER
 


Beste Culinaire Ambassadeur

    Sofie Vanrafelghem (Sofie's World) wint de Toerisme Vlaanderen Award voor 'Beste Culinaire Ambassadeur' (2015-2016). Sofie is de eerste en voorlopig nog altijd enige vrouwelijke biersommelier ter wereld. Ze zet zich elke dag in voor de internationale erkenning en promotie van onze Belgische bieren. Ze geeft workshops en advies aan restaurants, brouwerijen en organisaties.


Bekijk de filmpjes van de andere finalisten in deze categorie: Bart Van Cauwenberghe (Culichoc) - Johan Cuypers (Food4Inspiration)

Beste Familievriendelijk Toeristisch Product

Hidrodoe uit Herentals mag zich voortaan ‘Beste Familievriendelijk Toeristisch Product’ (2015-2016) noemen. Hidrodoe is een uniek waterbelevingscentrum dat inzet op quality time voor de hele familie. “Luidruchtige kinderen zijn enthousiaste kinderen” is hun motto. Proficiat!

Bekijk de filmpjes van de andere finalisten in deze categorie: Historium - Station Racour

Bijzonder Engagement 'iedereen verdient vakantie

Kristof Steegmans van WeTravel2 kreeg de award voor ‘Bijzonder engagement Iedereen verdient vakantie’. Kristof organiseert toegankelijke reizen in binnen- en buitenland. Dat hij zelf rolstoelgebruiker is vormt daarbij geen enkele hinderpaal, integendeel. Proficiat Kristof!

Bekijk de filmpjes van de andere finalisten in deze categorie: De Kleine Chef - Provincie Oost-Vlaanderen

Beste Toeristische Medewerker

    Lieselotte Cavyn van De Zeekameel in Westende is de 'Beste Toeristische Medewerker’ (2015-2016). Samen met haar man runt ze haar logies met inzet en enthousiasme. Ze doet steeds dat tikkeltje meer. Doorgedreven klantvriendelijkheid en een uitgesproken sociale instelling vormen haar grote troeven.

Bekijk de filmpjes van de andere finalisten in deze categorie: Hannelore Verschueren (Hotel Vé) en Samir Al-Haddad (KMSKB)

Gouden Vakantiemaker

De meest prestigieuze Toerisme Vlaanderen Award, de Gouden Vakantiemaker, gaat deze editie naar iedereen die dag in dag uit werkt op Brussels Airport. De awardsjury loofde de luchthavengemeenschap voor zijn veerkracht, vastberadenheid en samenhorigheid. Want dankzij deze mensen was onze belangrijkste internationale toegangspoort enkele maanden na de gebeurtenissen van maart 2016 al opnieuw volledig operationeel. Onder het leiderschap van CEO Arnauld Feist zorgden zij ervoor dat de levensader van het internationaal toerisme naar België en Vlaanderen binnen de kortste termijnen hersteld werd. Brussels Airport speelt een sleutelrol in het economisch succes van de toeristische industrie en internationale instroom in Vlaanderen. Proficiat!