Begeleidingstraject toeristische kampeerbeleving

Het begeleidingstraject toeristische kampeerbeleving biedt erkende kampeerbedrijven die willen vernieuwen de kans om zich te laten begeleiden bij het versterken van de toeristische kampeerbeleving op (een gedeelte van) hun terrein.

Een team van experten zal veertien uitbaters adviseren op het vlak van strategie, profilering, dienstverlening en een (gedeeltelijke) herinrichting van hun infrastructuur. Zodat zij hun terrein aantrekkelijker en belevingsvoller maken voor (internationale) verblijfstoeristen. 

Wij geloven dat de deelnemende terreinen op hun beurt andere uitbaters zullen inspireren om gericht te investeren in (ruimtelijke) innovatie, kampeerbeleving en toeristisch gastheerschap. Toerisme Vlaanderen wil de komende jaren, samen met de sector, de positieve kracht van toerisme versterken als een middel om meerwaarde te creëren voor Vlaanderen en zijn deelbestemmingen, voor zijn bewoners, ondernemers en bezoekers. 

Toerisme Vlaanderen selecteerde veertien erkende terreingebonden logies die willen investeren in een sterkere kampeerbeleving. Er was slechts één bijkomende voorwaarde: minstens 30 plaatsen of 15% van de plaatsen op het terrein zijn toeristische plaatsen, camperplaatsen, tentplaatsen of plaatsen met daarop een toeristische verhuuraccommodatie; of worden zulke plaatsen via het begeleidingstraject en de geplande aanpassingen. Dit zijn de terreinlogies in het begeleidingstraject. 

De Lage KempenEksel 
De Krieckaert Lanaken
Camping Holsteenbron Zonhoven
Goolderheide Bocholt
Camping Houtum Kasterlee
De Lilse Bergen Lille
Caravanpark Siësta Wechelderzande
Eureka Koksijde
Hoeve Maedelstede Lo-Pollinkhove
Den Overdraght Poperinge
Staltbardehof Krombeke (Poperinge)
North Sea Caravans Berlare
De Gavers Geraardsbergen
 Bloemenduin Koksijde 

 

Alle informatie over het doel en het verloop van het begeleidingstraject, over de selectieprocedure en over wat je als uitbater mag verwachten, vind je in de handleiding. Je leest er ook welk engagement Toerisme Vlaanderen van de uitbaters verwacht die instapten. 


Handleiding begeleidingstraject toeristische kampeerbeleving

Download de handleiding

Het is niet langer mogelijk om je in te schrijven voor dit traject.