China

Bootje met gids en toeristen in Brugge
Lees hieronder meer over de werking van Toerisme Vlaanderen en zijn partners op de Chinese markt. Onze infosessie introduceert je op de Chinese markt. De handleiding 'Interculturele dienstverlening China' geeft je tips voor de dagelijkse omgang met Chinese toeristen. Via de contactgegevens onderaan deze pagina kun je terecht bij ons buitenlandkantoor in Beijing voor al je vragen over bestemmingspromotie in China.

Smakelijke samenwerking met KFC China en Caissa

Begin februari startte de fastfoodketen Kentucky Fried Chicken in China met de verkoop van Belgische producten in 4 800 vestigingen. Klanten smullen er vanaf nu van Belgische wafels en mokkakoffie met Belgische chocolade. Om de lancering van deze producten in KFC te ondersteunen, zijn er ook promofilmpjes - gefilmd in samenwerking met Toerisme Vlaanderen - te zien op verschillende kanalen met een groot bereik in China.

De toonaangevende touroperator Caissa grijpt dit moment aan om nieuwe Vlaamse en Belgische reisprogramma’s te ontwikkelen, te promoten en te verkopen.

 

Honderdtal journalisten proeven van Vlaanderen in Beijing

Op dinsdag 6 februari 2018 organiseerde Toerisme Vlaanderen, in samenwerking met de Belgische ambassade in China en het gerenommeerde Chinese productiehuis WE PLAY, een persmoment voor een honderdtal journalisten van Chinese media in Beijing. De pers werd uitgenodigd in het ‘China Millennial Monument – The Art Gallery’, een galerij waar het Chinese publiek kan kennismaken met kunst en cultuur van over de hele wereld. 

De aanleiding van het persgebeuren? ‘Tell The World Who You Are II’, een tv-reality show van WE PLAY waarin de traditionele Chinese cultuur en andere internationale topculturen elkaar ontmoeten. In de zomer van 2017 werden er in samenwerking met Toerisme Vlaanderen een aantal afleveringen ingeblikt in verschillende Vlaamse kunststeden. 

Op het persmoment kregen de journalisten een onderdompeling in de Vlaamse cultuur. Onze Vlaamse Meesters stonden centraal. Bovendien maakten we van de gelegenheid gebruik om het hefboomproject DIVA - het nieuwe Diamantmuseum in Antwerpen - te introduceren bij de Chinese pers.

Toerisme Vlaanderen blikt alvast tevreden terug op het persmoment, waarop Vlaanderen en het Vlaamse Meesters-project bij heel wat Chinese journalisten in de kijker stonden. Nu is het uitkijken naar de eerste uitzending van het programma op de Chinese televisie later in 2018.

Vlaamse Meesters in Beijing

 

Brussel sleept prestigieuze award van Global Times in de wacht

award voor brussel vanuit chinaOp 13 december 2017 vond de negende editie van de ‘Most Popular Outbound Travel Tourism Awards Ceremony 2017’ plaats in Beijing. Brussel sleepte een award in de wacht voor 'Most Popular City For Family Travel for Chinese travelers', uitgereikt door Global Times. De award is een belangrijke erkenning van de inspanningen die Toerisme Vlaanderen al jarenlang levert voor de promotie van Vlaanderen en Brussel in China. Onze collega ter plaatse mocht de award persoonlijk in ontvangst nemen. Naast Brussel, vielen ook Hong Kong, Parijs, München, Rome, Bangkok en Sydney in de prijzen. Global Times is een van de meest invloedrijke kranten in China, met een oplage van maar liefst 2,4 miljoen kranten en 10 miljoen lezers. Met maar liefst 206.000 overnachtingen in 2016, is China een belangrijke groeimarkt voor Vlaanderen en Brussel. 

award global times 2017

 

Vlaamse Meesters uitgebreid in de kijker in National Geographic China

Op uitnodiging van Toerisme Vlaanderen bezocht eind april 2017 een persgroep van National Geographic China onze regio. Het resultaat van deze reis was een uitgebreide reportage. Daarin werden de troeven van Vlaanderen en de Vlaamse Meesters op hun best voorgesteld. De 24 pagina’s tellende reportage focust op onze kunststeden en Vlaamse Meesters. In die reportage werd alles uitgebreid in beeld gebracht met paginagrote foto’s.

Het maandelijkse National Geographic Magazine is wereldwijd bekend om zijn fotojournalistiek en reisverslagen van de bovenste plank. Met een oplage van 985 200 exemplaren in National Geographic China halen we grote visibiliteit bij onze beoogde doelgroep in China, namelijk de Chinese meerwaardezoeker. 

Bekijk de reportage van Vlaanderen in National Geographic China.

 

Chinese Meesters ontmoeten Vlaamse Meesters

WE PLAY, een gekend Chinees mediaproductiehuis, trekt naar Vlaanderen om de opnames van een wervelende tv-reality show in te blikken. Het programma 'Tell the world who you are II' verbindt de authentieke Chinese traditionele cultuur met topcultuur uit de hele wereld.

In juni 2017 brengt WE PLAY 4 gerenommeerde Chinese opera-artiesten naar Vlaanderen en Brussel. Het programma wil de Chinese traditionele opera op een dramatische en levendige manier laten schitteren in een Vlaamse Meesters-omgeving. Het thema luidt dan ook: 'Chinese Meesters ontmoeten Vlaamse Meesters'. Toerisme Vlaanderen en zijn partners zorgen er voor dat onze bestemming en de vlaamse Meesters goed in beeld komen.

Het programma betekent onschatbare publiciteit voor Vlaanderen als culturele bestemming. De afleveringen worden uitgezonden op CCTV (China Central Television) en BTV (Beijing Television). De inhoud komt bovendien op Chinese sociale media en nieuwswebsites. Het geschatte bereik is 600 miljoen mensen.


National Tourism Awards voor Toerisme Vlaanderen

National Tourism Award ChinaDe National Tourism Award is één van de meest gegeerde en prestigieuze awards die door de Chinese reisindustrie uitgereikt wordt. De winnaars werden tijdens de 'International Tourism Destination Summit' op 7 april 2017 in Beijing bekendgemaakt. Toerisme Vlaanderen kreeg de award voor de ‘2017 Top 10 Overseas Destination - Family Tour’ en ‘2017 Top 5 Overseas Destination - Art Tour’. Deze awards zijn een erkenning van het werk van Toerisme Vlaanderen in China en een stevige schouderklop om de ingeslagen weg verder te zetten.

 

Interculturele dienstverlening voor toeristen uit China

Heb jij rechtstreeks contact met Chinese toeristen? Werk je aan de balie van een hotel of een dienst voor toerisme, werk je in een restaurant, ben je gids, taxichauffeur...? In opdracht van Toerisme Vlaanderen maakte ViaVia Tourism Academy een praktische handleiding met heel veel tips voor de dagdagelijkse omgang met Chinese toeristen. Bekijk en/of download de handleiding 'Interculturele dienstverlening voor toeristen uit China' (toegankelijke pdf).


Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk de aankomst- en overnachtingsstatistieken op onze website.


Contact

Tourist Office for Flanders / Belgium
Wynn International 
Unit 1-1107
No. 21 Gong Ti Bei Lu
Chaoyang District
Beijing 100027
PR China

Tel. +86 10 8442 57 44
Fax. +86 10 8442 57 44
info@visitflanders.com
www.visitflanders.com