Kenniscentrum

winkelgalerij

Toerisme Vlaanderen bezit veel cijfer- en onderzoeksmateriaal over toerisme en de toeristische sector:

Voorlopige cijfers 2021 - 6 maand
Toerisme in Kerncijfers editie 2020
Toerisme in Cijfers XL 2020


 

 

Trends

In het trendrapport toerisme zetten we de belangrijkste trends en bevindingen over het internationale toerisme en de toerismestromen van, naar en in onze regio op een rijtje. Vervolgens gaan we in op een aantal belangrijke maatschappelijke macrotrends die een invloed hebben op het reisgedrag.

Trendrapport Toerisme 2021

Trendrapport Toerisme 2014


 • Toerisme in Cijfers
  De Marketing Office van Toerisme Vlaanderen bundelt verschillende bronnen over het verblijfs- en dagtoerisme in Vlaanderen. In deze sectie vind je alle statistische tijdsreeksen met aankomst- en overnachtingcijfers (uit Toerisme in Cijfers), de trends in het logiesaanbod, de bezettingsgraden uit de barometers en gegevens van de attracties.
 • jubelpark in Brussel
  Naast statistische publicaties, beschikt Toerisme Vlaanderen ook over onderzoeken naar het profiel, het gedrag en de achterliggende motieven van verblijfstoeristen en zakenlui in Vlaanderen.
 • Afbeelding Grote Markt Brussel
  Hieronder vind je de links naar een aantal nationale en internationale organisaties die toerisme promoten en hierrond onderzoek en cijfers publiceren.
 • Afbeelding Manneken Pis
  Toerisme Vlaanderen streeft een innovatief en transparant databeleid na. Onze organisatie stelt dan ook haar toeristische gegevens beschikbaar met de bedoeling dat hiermee toeristisch relevante producten of diensten worden gemaakt. Toerisme Vlaanderen kiest daarom resoluut voor Open data.