Coronavirus: maatregelen en informatie gebundeld

De impact van het coronavirus op het toerisme is groot. Toerisme Vlaanderen maakt deel uit van de ‘taskforce economische impact corona’, nam verscheidene maatregelen, bundelt de meest gestelde vragen en voorziet antwoorden. In het overzicht hieronder verzamelen we de belangrijkste nieuwsberichten. We volgen de situatie op de voet en actualiseren deze pagina regelmatig volgens de meest recente inzichten.
 
#toerismehelpt: inspirerende voorbeelden

Heel wat toeristische ondernemers gaan creatief aan de slag in deze coronatijden. Met #toerismehelpt verzamelen we tijdens de coronacrisis originele initiatieven van toeristische ondernemers.

Ontdek inspirerende initiatieven en deel jouw initiatief.

trends van toerisme in combinatie met het coronavirus

Via verscheidene bronnen monitoren we de impact van het coronavirus (Covid-19) op de toeristische sector. We updaten dit geregeld met nieuw cijfermateriaal.

Bekijk hier enkele interessante cijfers over trends van toerisme in combinatie met het coronavirus.

  vragen Coronavirus

Heb je vragen over de impact van de coronamaatregelen op de toeristische sector? We verzamelden op onze website de meest gezochte antwoorden.

Bekijk hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

 Impact coronavirus

De impact van het coronavirus laat zich zeer hard voelen in de toeristische sector. Toerisme Vlaanderen engageert zich samen met Vlaams Minister van Toerisme Zuhal Demir om de toeristische sector met concrete maatregelen te ondersteunen

Bekijk hier de concrete maatregelen.


 meertalige poster Coronavirus

Verschillende meertalige posters en fiches zijn beschikbaar. Ze bevatten vertaalde maatregelen en informatie over het coronavirus. Met deze materialen kunnen toeristische partners hun anderstalige bezoekers of klanten van de nodige richtlijnen voorzien om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Kies de taal en download gratis de meertalige posters en fiches

 Digitaal mailverkeer

In kader van de coronamaatregelen kunnen we momenteel geen fysieke post ontvangen. Om onze dienstverlening zo vlot mogelijk te laten verlopen, vragen we je om maximaal over te schakelen op digitaal mailverkeer

Raadpleeg onze contactgegevens.