Attracties

Wil je als uitbater van een toeristische attractie nauwe contacten onderhouden met collega's uit de sector, je aanbod breed kenbaar maken of mensen met een laag inkomen of met een beperking de kans geven om jouw attractie op een comfortabele manier te bezoeken? Ben je geïnteresseerd in duurzaam ondernemen en zou je graag het label De Groene Sleutel behalen? Toerisme Vlaanderen heeft een hart voor sociaal toerisme en duurzaamheid en helpt je graag op weg.

De Vlaamse kust: toegankelijk voor iedereen

Vader en dochter duwen een rolstoel met een kindje op de golfbreker aan zeeDe brochure over ‘De Vlaamse kust – toegankelijk voor iedereen’ bundelt alle toegankelijkheids-informatie over de Vlaamse kust: van toegankelijke logies (met A of A+ label), attracties en be-zienswaardigheden over eet- en drinkgelegenheden, persoonlijke assistentie tot vervoer en hulpmiddelen. Per kustgemeente is er een waaier aan keuzemogelijkheden. Ideaal voor buitenlandse bezoekers en onthaalcentra die op zoek zijn naar toegankelijke tips!

Doorblader deze brochure of download of bestel hem via de Vlaamse Publicatiedatabank.

Is jouw attractie toegankelijk voor iedereen?

Toerisme Vlaanderen wil Vlaanderen op de kaart zetten als toegankelijke toeristische vakantiebestemming. Van logies over vervoer tot attracties, de hele vakantieketen moet kloppen. Daarom bieden we toeristsiche ondernemers vormingen, advies, subsidies en richtlijnen voor toegankelijkheidsaanpassingen.

Daarnaast screent Toerisme Vlaanderen de logies, attracties, restaurants … op toegankelijkheid. Het resultaat van die screening staat op www.visitflanders.com/toegankelijkheid en in onze brochures.