Duitsland

Toerisme Vlaanderen is actief op de Duitse markt. Hieronder vind je concrete resultaten en campagnes in Duitsland terug. Je vindt hier ook de contactgegevens van ons buitenlandkantoor in Keulen.

Vlaanderen op grootste toerismebeurs ter wereld Berlijn

Van woensdag 7 tot en met zondag 11 maart 2018 vindt in Berlijn de ‘Internationale Tourismusbörse’ (ITB) plaats. Samen met onze partners Visit Gent en Visit Oostende is Vlaanderen hier in 2018 opnieuw vertegenwoordigd. We stellen op ITB ons Vlaamse Meesters – project (2018 – 2020) voor aan meer dan 100.000 reisprofessionelen en duizenden particuliere bezoekers.

Op woensdag 7 maart organiseerde Toerisme Vlaanderen een persconferentie waarbij volgende onderwerpen in de schijnwerpers stonden: Antwerpen Barok 2018, Triënnale Brugge 2018 (met co-curator Els Wuyts) en Beaufort 2018. Later die dag organiseerden we ook een informatiemoment voor een 30-tal travel trade-contacten. Hier werden de Bruegel-projecten 2019 (met Vanessa Braekeveld – Koninklijke Bibliotheek van België) belicht. Na afloop vond er een netwerksessie plaats met Belgisch bier, vergezeld van hapjes.

Meer foto's en info over onze activiteiten op ITB vind je hier.

Vlaanderen op ITB Berlijn 2018


Rubens uitgebreid in de schijnwerpers op ARTE

Op zondag 18 februari zond de Europese cultuurtv-zender ARTE een documentaire uit over Peter Paul Rubens. De Vlaamse Meester stond in de kijker dankzij de inspanningen van Visit Antwerpen en onze medewerkers in Keulen. De uitzending duurde 53 minuten en bracht het leven en werk van Rubens in beeld. Onder andere Ben van Beneden (Het Rubenshuis), Nico Van Hout (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen) en Carl Depauw (Antwerpen Barok 2018) deelden hun expertise over Peter Paul Rubens.

‘Rubens – Ein Leben in Europa’ was op tv te zien op zowel de Franstalige als de Duitstalige tv-zender van ARTE. Midden februari was de uitzending ook in heel Europa online te bekijken in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Pools.

Deze documentaire bracht onze Vlaamse Meesters nogmaals onder de aandacht in Duitsland, en ver daarbuiten. Ook begin februari stonden ‘Antwerpen Barok 2018’ en Vlaanderen zelf al in de kijker op een persconferentie voor 130 cultuurjournalisten in Frankfurt, bij de opening van de Rubenstentoonstelling in het Städelmuseum
 
Rubens - A Life in Europe ARTE
 

Antwerpen Barok schittert in Weltkunst

De uitgevers van het Duitse culturele magazine 'Weltkunst' en Toerisme Vlaanderen sloegen de handen in elkaar en maakten een speciale editie over ‘Antwerpen Barok 2018’. Ook haalde Toerisme Vlaanderen belangrijke partners met concrete reisaanbiedingen aan boord zoals de marktleidende culturele touroperators Studiosus en Gebeco, en Deutsche Bahn.

Het magazine verscheen begin februari 2018 in print met een oplage van 280.000 exemplaren. Het grootste gedeelte (260.000) werd verspreid als bijlage bij het gerenommeerde weekblad Die Zeit in de regionale edities van Nordrhein-Westfalen, Hessen (regio Frankfurt), Berlijn en Hamburg. De overige exemplaren worden verspreid bij activiteiten binnen het kader van de Vlaamse Meesters - promotie. Zo ontvangen bezoekers aan de Rubens-tentoonstelling ‘Kraft der Verwandlung’ (8 februari - 21 mei 2018) in het Städel-museum in Frankfurt het magazine.

Weltkunst

Neem een kijkje in het magazine Weltkunst (pdf).


Vlaanderen in de kijker bij Duits online reisportaal

Van december 2017 tot februari 2018 staat Vlaanderen in de kijker in het online magazine Away, een nieuw product van het Duitse online reisportaal HolidayCheck dat maar liefst 22,5 miljoen bezoekers per maand heeft. Het platform is marktleider in Duitsland en biedt meer dan 2300 hotels in Vlaanderen aan. Naast het publiceren van boekbare aanbiedingen en reviews, wil HolidayCheck via het magazine Away zijn aanbod uitbreiden met inspirerende informatie over bestemmingen.
Banners, social media posts en nieuwsbrieven leiden de consument naar een landingspagina over Vlaanderen waarop voornamelijk culturele en culinaire thema’s aan bod komen. Van Rubens in Antwerpen, over Handmade in Brugge tot Balls en Glory in Gent; de troeven van onze kunststeden worden op een aantrekkelijke manier gepresenteerd.

Neem hier een kijkje op HolidayCheck.

collage banners holidaycheck  


Roadshow Vlaamse Meesters in München en Keulen

Op maandag 16 en dinsdag 17 oktober organiseerde Toerisme Vlaanderen in München en Keulen een Vlaamse Meesters – roadshow. Samen met 12 partners uit Vlaanderen stelde Toerisme Vlaanderen het Vlaamse Meesters – project 2018–2020 voor aan 80 genodigden. Die genodigden vormen een goede mix van Duitse (cultuur)trade-, MICE- en perscontacten.

De locaties voor beide avonden waren niet de minste: de Alte Pinakothek / het Museum Brandhorst (München) en het Wallraf-Richartz-Museum (Keulen), die beide over een Vlaamse Meesters – collectie beschikken. Beide avondprogramma’s bestonden uit trade-workshops en presentaties over het Vlaamse Meesters-project voor zowel trade, MICE als pers. Aansluitend vond op beide avonden een rondleiding doorheen de Vlaamse Meesters-collectie plaats. Ook ons meesterschap binnen de chocoladewereld werd getoond aan de hand van Vlaamse Meesters – pralines, gecreëerd door chocolatier Reen

Volgende partners uit Vlaanderen waren op de roadshow aanwezig:
Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert, Rubenshuis, Monumentale Kerken Antwerpen, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Visit Antwerpen, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Visit Brugge, Visit Gent, Visit Leuven, Visit Mechelen, All About Belgium, Tentoonstelling Adriaen Brouwer – Oudenaarde

Meer info over de Vlaamse Meesters – roadshow in München en Keulen vind je hier.

Meer info over het project Vlaamse Meesters 2018-2020 vind je hier.

Bekijk de foto's

 


Das war wunderschön

famtrip groep reisagenten keulen

Tussen 30 juni en 2 juli 2017 organiseerde Toerisme Vlaanderen samen met Studiosus Reisen München Gmbh een culturele fam trip. Maar liefst 27 reisagenten kwamen uit Keulen naar Vlaanderen om een bezoek te brengen aan Antwerpen (stadsrondleiding, Antwerp Barock 2018 en MAS), Brussels(Atomium), Brugge (stadsrondleiding) en Gent (Lam Gods). De deelnemers waren erg enthousiast over hun verblijf in Vlaanderen:

'Dankeschön für die wirklich ganz großartige und großzügige Unterstützung. Es war sehr schön. Flandern hat allen Teilnehmern sehr, sehr gut gefallen, das nicht zuletzt wegen der tollen Unterstützung und Organisation.' 

'Die Reise war wunderschön – Wetter hat gepasst, Essen war super lecker. Vielen herzlichen Dank auch nochmal für die großzügige Unterstützung von euch. Alle Teilnehmer waren richtig begeistert.'

 


Succesvolle DERTOUR fam-trip

Tijdens het laatste weekend van juni 2017 organiseerde Toerisme Vlaanderen samen met zijn partners een succesvolle Vlaanderen fam trip voor 18 DERTOUR-reisagenten. DERTOUR is de belangrijkste Duitse touroperator voor individuele stedenreizen. Op het 'lifestyle en eetcultuur' programma stond onder meer een bezoek aan Brugge waar ook een tipje van de 'Triennale 2018' - sluier werd opgelicht. En ook Oostende, met een bezoek aan het foodfestival A l'Ostendaise, Antwerpen, met zijn Bierpassie Weekend en Brussel, met een culinaire wandeling kwamen aan bod. De deelnemers reageerden enthousiast op het toeristische aanbod en absorbeerden tal van nieuwe, inspirerende indrukken van Vlaanderen.

 foto fam trip DERTOUR

 


Toerisme Vlaanderen en Eurowings slaan handen in elkaar

Op 9 juni 2017 startte Toerisme Vlaanderen een campagne samen met Eurowings. Dit is een voortzetting van een gemeenschappelijke actie uit 2016. Centraal staan de kunststeden Antwerpen, Brugge, Brussel en Gent die via de vliegverbinding Stuttgart - Brussel te bereiken zijn. Doelgroep zijn stijlvolle genieters en belevers uit Stuttgart en omgeving. Via een mix van online bannering, advertorials en een out-of-home-filmpje op infoschermen overtuigen we de Duitse consument om een citytrip naar Vlaanderen te boeken. De campagne loopt tot en met 30 juni 2017.


 


Aankomst- en overnachtingsstatistieken
.


Contact

VISITFLANDERS
Stolkgasse 25 - 45
D - 50667 Köln

Tel. + 49-221-270 97 70
Fax + 49-221-270 97 77
deutschland@visitflanders.com
www.visitflanders.de