Waarschuwingsbericht

Submissions for this form are closed.

Vorming Toegankelijk Toerisme

Momenteel is er geen vormingsactiviteit in het vooruitzicht. Zodra er iets nieuws aankomt, maken we het ook hier bekend.


 

Voor heel wat mensen met een beperking of specifieke noden is reizen of een uitstapje maken niet zo evident. Toerisme Vlaanderen wil het toerisme in Vlaanderen toegankelijk maken voor iedereen. Daarom organiseren we op 24 november 2020 de webinar 'Toegankelijk Toerisme' voor elke toeristische ondernemer die hiertoe wil bijdragen. 

Tijdens deze webinar verwerf je inzichten in de algemene toegankelijkheidsprincipes. Daarnaast ontdek je welke concrete inspanningen jij kan leveren om de toegankelijkheid van jouw aanbod te vergroten. Verder krijg je advies van een ervaringsdeskundige en ondernemer rond het promoten van jouw aanbod. Ook jij, als ondernemer, plukt immers de vruchten van dat aangepaste aanbod. Want werken aan toegankelijk reizen is niet alleen een kwestie van ‘gelijke kansen’, maar ook van commerciële kansen. 

Wat mag je verwachten?

  • Praktische tips en tricks omtrent het toegankelijker maken van jouw dienstverlening, aan de hand van zowel kleine als grote(re) inspanningen.
  • Toelichting van een aantal algemene principes zoals Universal Design en de toegankelijkheidsketen
  • De vuistregels van een klantvriendelijk onthaal voor mensen met een beperking
  • Concreet advies over het communiceren en promoten van jouw aangepast aanbod
  • Door: Kathleen Smolders (kinesitherapeute, vormingsmedewerker en adviseur wonen bij Inter Vlaanderen) en Kristof Steegmans (Wetravel2 en Kristof Steegmans On the move

Voor wie?

Voor alle toeristische aanbieders: medewerkers van toeristische diensten, horeca, musea, attracties ...

Waar en wanneer?

Webinar op 24 november 2020 van 14 tot 16 u.

De link voor deelname wordt je tijdig bezorgd.

Prijs

Gratis

Vorming 'Toegankelijk Toerisme'

De inschrijvingen zijn intussen afgesloten.