Frankrijk

Brussel bloementapijt
Hieronder lees je meer over onze werking en resultaten op de Franse markt. Scroll naar onderen voor de contactgegevens van het Toerisme Vlaanderen-kantoor in Frankrijk. Bij hen kun je terecht met al je vragen over bestemmingspromotie voor Vlaanderen in Frankrijk.

Netwerkevenement in Parijs focust op Van Eyck

Op 3 december 2019 organiseerden we ons jaarlijks netwerkevenement in Frankrijk. In het ‘Musée de l’Orangerie’ in Parijs nodigden we verscheidene culturele organisaties en perscontacten uit. De 100 aanwezigen genoten van een avond die volledig in het teken stond van Van Eyck.

In een video lichtten we samen met enkele vertegenwoordigers van Stad Gent en het Gentse Museum voor Schone Kunsten (MSK) onze acties voor het komende Van Eyck-jaar toe. Onder de noemer ‘OMG! Van Eyck was here’ zal Gent namelijk een jaar lang hulde brengen aan deze Vlaamse Meester. Ook op culinair vlak legden we een link tussen Gent en Van Eyck. Het Gentse Cœur Catering zorgde voor enkele Vlaamse specialiteiten.

Op het netwerkevenement werden heel wat plannen gesmeed met de aanwezige pers. Zo staan er sindsdien enkele interviews en perstrips naar Vlaanderen op het programma. Met dit evenement stimuleren we Franse gespecialiseerde media om te berichten over onze acties rond Van Eyck. En dat resulteert in 2020 hopelijk in meerdere bezoeken van Franse kunstliefhebbers aan onze bestemming. 

Goûter baroque in Parijs

Op 27 maart 2019 presenteerde Toerisme Vlaanderen samen met HMS Voyages, een gespecialiseerde culturele touroperator, het meerderjarenprogramma rond Vlaamse Meesters in de Residentie van de Belgische Ambassadeur. Het publiek bestond uit directeurs van associaties die gespecialiseerd zijn in de programmatie van culturele uitstappen voor de zogenaamde "Vrienden van de musea" uit de regio Parijs en omstreken. 25 gasten namen deel aan deze exclusieve bijeenkomst.

  

 


Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk hier de aankomst- en overnachtingsstatistieken.


Contact

VISITFLANDERS

Tourisme Belgique - Flandre et Bruxelles
6, rue Euler
F-75008 PARIS

Tel : + 33 1 56 89 14 42

info@visitflanders.fr
info@tourismebelgique.com

www.visitflanders.fr
www.theplaceto.be