De Groene Sleutel: het ecolabel voor toerisme en recreatie

Groene sleutel
De Groene Sleutel is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Onder meer campings & kampeerverblijfparken, vakantieparken, hotels en gastenkamers, vakantiecentra, vakantiewoningen, jeugdlogies, attracties, restaurants en meetinglocaties kunnen het label aanvragen.

Jaarlijks reiken Toerisme Vlaanderen en GoodPlanet Belgium de Groene Sleutel uit.
In 2017 ontvingen 127 toeristische bedrijven een Groene Sleutel.

Meer informatie op de website van de Groene Sleutel.

Goed voor de bezoekers, goed voor de uitbater

Met de Groene Sleutel belonen Toerisme Vlaanderen en GoodPlanet Belgium uitbaters van toeristische ondernemingen in Vlaanderen voor de inspanningen die ze leveren voor het leefmilieu. Het label biedt heel wat voordelen voor deelnemende bedrijven: niet alleen wordt de onderneming aantrekkelijk voor milieubewuste bezoekers, je kan ook flink wat geld besparen. Via de Groene Sleutel sluit je je aan bij een internationaal erkend ecolabel en krijg je begeleiding op maat van Toerisme Vlaanderen.


Een jaarlijkse onderscheiding

De Groene Sleutel wordt steeds uitgereikt voor één jaar. Uitbaters van toeristische ondernemingen moeten zich dus blijven inspannen voor het milieu. Een onafhankelijke jury beslist over de toekenning van de Groene Sleutel. Lees meer op www.groenesleutel.be.


Neem deel aan de Groene Sleutel!

Geïnteresseerd om een Groene Sleutel te behalen voor je onderneming? Wij begeleiden je bij de deelnameprocedure. Schrijf je vandaag nog in:

www.greenkey-goodplanet.be