Japan

banner japan
Hieronder vind je de handleiding Interculturele dienstverlening voor toeristen uit Japan en de infosessie over de Japanse markt. Heb je vragen over bestemmingspromotie voor Vlaanderen in Japan? Dan kan je terecht bij ons buitenlandkantoor in Tokyo. Je vindt hun rechtstreekse contactgegevens onderaan deze pagina.

Persreis levert veel Japanse persaandacht op voor Vlaanderen

In juni 2017 organiseerde Toerisme Vlaanderen samen met NBTC Holland Marketing en KLM Dutch Airlines een gezamenlijke persreis voor vijf Japanse journalisten. Toerisme Vlaanderen liet de journalisten kennis maken met Antwerpen.  Cultuur en gastronomie zijn belangrijke promotie-elementen voor de Japanse markt. Dat komt ook tot uiting in het programma van deze persreis. Samen met Visit Antwerpen plaatsen we vooral het barokjaar 2018 rond Peter Paul Rubens (onderdeel programma rond Vlaamse Meesters) in de kijker. Ook design, moderne kunst en de architecturale parels in Antwerpen kwamen aan bod tijdens de persreis. Daarnaast stonden ook gastronomische belevingen op het programma, waaronder een lunch bij Graanmarkt 13 van Jong Keukengeweld chef Seppe Nobels.

De persreis leverde tot nu toe 5 mooie (on- en offline) artikels op die héél veel aandacht kregen in de Japanse media. Eén daarvan is de bekende reisgids Globetrotter / Chikyu no Arukikata, wereldwijd bekend met meer dan 2.500.000 bezoekers per maand. Bekijk de reportage online op de website van Arukikata:

Weetje: eind 2016 stootte 'Antwerpen' 'Brugge' van de troon als meest gebruikte zoekwoord op onze Japanse consumentenwebsite www.visitflanders.com

Persreis Japan Antwerpen

 

Fantastic Art in Belgium

De tentoonstelling 'Fantastic Art in Belgium' in Tokyo opende zijn deuren op 15 juli 2017. Japanse kunstliefhebbers kunnen er genieten van Vlaamse kunst. Van Bruegel tot Jan Fabre, er werd een selectie gemaakt uit 500 jaar Belgische kunstgeschiedenis. Toerisme Vlaanderen werkt samen met de organisatoren van deze tentoonstelling om kunstliefhebbers te overtuigen naar Vlaanderen te reizen. In april 2017 organiseerden we al een persreis naar Vlaanderen en begin juli organiseerden we een speciaal seminarie, samen met de Belgische ambassade. Honderden Japanners wilden het evenement bijwonen. Door de beperkte capaciteit konden uiteindelijk 130 Japanse journalisten en kunstliefhebbers de welgesmaakte seminarie bijwonen.

 

Sales missie in Tokyo

Aziatische tour operator geeft uitleg

Van 6 tot 13 juni 2017 trok Toerisme Vlaanderen met zijn partners naar Japan en Zuid-Korea om Vlaanderen en Brussel te promoten. Tijdens deze sales missie organiseerde Toerisme Vlaanderen verkoopsgesprekken met de belangrijkste touroperatoren van Japan. Bedoeling van deze gesprekken is de Japanse touroperatoren overtuigen om Vlaanderen en Brussel in hun reisaanbod op te nemen. We namen ook deel aan een workshop van de Japan Association of Travel Agents (JATA). Daar promootten we onze bestemming met een knipoog naar Vlaamse Meesters. 6 toeristische partners reisden mee met Toerisme Vlaanderen en stelden er ook hun toeristisch product voor. 

De Japanse markt toont alvast veel interesse in onze Vlaamse Meesters. Daarom bezochten we in Tokyo de tentoonstelling ‘Old Masters from the State Hermitage museum van Sint-Petersburg’. Onder deze ‘Old Masters’ bevinden zich heel wat Vlaamse Meesters. Aan dit bezoek koppelden we een Vlaamse Meesters seminarie en een netwerkevenement. Op dit evenement maakten we de vele deelnemers uit de Japanse reisindustrie en media warm voor een bezoek aan Vlaanderen en Brussel in het kader van onze Vlaamse Meesters.


Interculturele dienstverlening voor toeristen uit Japan

Heb jij rechtstreeks contact met Japanse toeristen? Werk je aan de balie van een hotel of een dienst voor toerisme, werk je in een restaurant, ben je gids, taxichauffeur...? In opdracht van Toerisme Vlaanderen maakte ViaVia Tourism Academy een praktische handleiding met heel veel tips voor de dagdagelijkse omgang met Japanse toeristen.

Bekijk en/of download de handleiding 'Interculturele dienstverlening voor toeristen uit Japan (toegankelijke pdf).


Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk hier de aankomst- en overnachtingsstatistieken.

 

Contact

Tourist Office for Flanders, Belgium - Tokyo Office
NK Shinwa Bldg. 5F
5-1 Kojimachi, Chiyoda-ku 102-0083 Tokyo
Japan

Tel. +81 (0)3-3237 - 8032
Fax. +81 / (0)3 - 3237-8075
japan@visitflanders.com
www.visitflanders.jp

Nico Peeters, regiomanager Azië, stuurt de kantoren in Japan, China en India (Mumbai en Delhi) aan. Nico onderzoekt momenteel alle opportuniteiten in de regio Azië, met in een eerste fase Taiwan en Singapore. Vanuit Brussel werkt Laurette Thiry (laurette.thiry@toerismevlaanderen.be) als marktcoördinator voor de Regio Azië.