Kwaliteit

We werken aan een op kennis gebaseerd kwaliteitskader op maat van de bedrijven en organisaties die binnen de bestemming Vlaanderen actief zijn in toerisme.

 • Kwaliteitsradar hotel
  Toerisme Vlaanderen voert een gestroomlijnd kwaliteitsbeleid om vakantiemakers te helpen bij het optimaliseren van hun toeristische dienstverlening. Op die manier zetten we in op een hogere klantentevredenheid en betere reputatie van Vlaanderen als kwaliteitsvolle bestemming.
 • Hieronder een overzicht van alle labels die Toerisme Vlaanderen uitreikt.
 • Wielertoeristen met handbike
  Toegankelijk toerisme maakt onze regio aantrekkelijker voor meer mensen. We zorgen dat elke gast, elke bezoeker volop kan genieten van wat Vlaanderen te bieden heeft. Jong of minder jong, met of zonder een beperking.
 • Twee lachende kindjes met verfstrepen op hun gezicht
  Gastvrije ondernemers die families hartelijk welkom heten, praktische voorzieningen binnen handbereik, boeiende belevingen voor en met de hele familie. Een warm thuisgevoel, maar dan op reis. Dat is dé ideale familievakantie. Toerisme Vlaanderen en zijn partners zetten Vlaanderen en Brussel op de kaart als een familievriendelijke bestemming met de voornaamste focus op erfgoed en horeca.
 • Jongeren zijn de toeristen van de toekomst. Hen laten proeven van het toeristische gebeuren kan van grote invloed zijn op hun wereldbeeld. Dat is exact wat Toerisme Vlaanderen in samenwerking met de Vlaamse Overheid wil bereiken.