Kwaliteit op maat van de meetingindustrie

Toerisme Vlaanderen wil Vlaanderen doen uitgroeien tot een internationale topbestemming voor meetings en congressen. Daarom nemen we initiatieven om de kwaliteit en dienstverlening van onze meetingindustrie te laten aansluiten bij internationale verwachtingen. Vlaanderen telt talrijke meetinglocaties in erfgoedsites. We willen Vlaanderen profileren als unieke meetingbestemming met erfgoed als ultieme troef.

De kwaliteitswerking voor de meetingindustrie bestaat uit 2 trajecten:

  1. Professionaliseringstraject meetingindustrie
  2. Begeleidingstraject special meeting venues: ‘Beleving in meetinglocaties in erfgoed’

1 Professionaliseringstraject

Met een professionaliseringstraject ondersteunt Toerisme Vlaanderen de meetingsector om de internationale verwachtingen op vlak van kwaliteit en dienstverlening in te lossen. Het wordt een combinatie van kwaliteitsinstrumenten, informatie, inspiratie en vorming. Ook wie zich als meetinglocatie enkel op de binnenlandse markt richt, kan voordeel halen uit dit traject.

Onder de naam Meet in Flanders Academy organiseert Toerisme Vlaanderen vormingssessies voor een breed publiek van meetinglocaties, congreshotels, congresbureaus, professionele congresorganisatoren, ...

In de loop van 2018 komen nog meer initiatieven online.

2 Begeleidingstraject 'special meeting venues'

De vele meeting- en congreslocaties in erfgoedsites geven Vlaanderen een uniek profiel als meetingbestemming. Aan de hand van belevingen willen we dat versterken tot een ‘unique selling proposition’ om meer internationale meetings en congressen naar onze bestemming aan te trekken. Toerisme Vlaanderen organiseert daarom het begeleidingstraject ‘Beleving in meetinglocaties in erfgoed’. Tijdens dit traject laten potentiële ‘special meeting venues’ zich adviseren om op basis van hun erfgoedwaarde een passende meetingbeleving te creëren. Alle informatie over het begeleidingstraject voor 'special meeting venues'.

Ontdek de 11 meetinglocaties die in 2018 starten met het begeleidingstraject tot ‘special meeting venue’.

Vergadertafel De NotelaerVergadertafel De Notelaer