Site visits

Site visits zijn doorslaggevend in de beslissing om een congres, meeting of evenement aan jouw locatie toe te kennen. Je besteedt daarom best de nodige zorg en tijd aan de voorbereiding, uitvoering en opvolging. Zo vergroot je de kans dat dit plaatsbezoek vlekkeloos verloopt. Toerisme Vlaanderen ontwikkelde samen met Dominique Jansen (Words & Things) twee instrumenten om de kwaliteit van site visits op te tillen.

Geslaagde site visits, een leidraad  

Een site visit “can make or break a deal”. De brochure 'Geslaagde site visits, een leidraad' vertrekt van de verwachtingen die planners van meetings en congressen hebben over een site visit. Wat vinden zij belangrijk in de aanloop, tijdens en na het plaatsbezoek? De leidraad vertaalt hun verwachtingen in kennis, tips en inspiratie. Een nuttige handleiding voor medewerkers van een meetinglocatie die een site visit begeleiden.

Bekijk of bestel de brochure Geslaagde site vistis, een leidraad

Geslaagde site visits, de workshop

In opdracht van Toerisme Vlaanderen ontwikkelde Dominique Jansen ook een praktijkgerichte workshop. Tijdens deze workshop van een dag verdiepen medewerkers van meetinglocaties zich in de voorbereiding, uitvoering en opvolging van een site visit. Het programma bevat wat theorie. Maar de deelnemers gaan vooral actief aan de slag met oefeningen en rollenspelen gebaseerd op de eigen werksituatie. Doorheen de dag werkt iedereen toe naar een concreet actieplan voor zijn of haar locatie. 

Als congresbureau, hotelketen, meetinglocatie of Professional Congress Organizer (PCO) kan je deze workshop ‘inkopen’. Zo laat je jouw leden of medewerkers nog betere site visits organiseren. Via onderstaand bestelformulier reserveer je een workshop bij Dominique Jansen. Zij verzorgt de workshop en brengt het materiaal mee. Jij regelt de praktische organisatie.

- Kostprijs: 960 euro + btw en reiskosten
- Praktische organisatie: je staat zelf in voor locatie, catering, uitnodiging ...
- Maximum aantal deelnemers: 12

Bestel de workshop Geslaagde site visits

De leidraad en de workshop 'Geslaagde site visits' passen in het professionaliseringstraject waarmee Toerisme Vlaanderen de kwaliteit van de meetingsector bevordert.

Eerder verschenen al brochures over Toegankelijke meetings en congressen en de Leidraad internationale basiskwaliteit voor meetinglocaties. Halfjaarlijks organiseert Toerisme Vlaanderen ook een Meet in Flanders Academy.