Labels

Elk logies dat door Toerisme Vlaanderen is erkend, komt in aanmerking om één of meerdere labels te bemachtigen via Toerisme Vlaanderen. Hieronder een overzicht van alle labels die Toerisme Vlaanderen uitreikt.

Green Key

De Green Key is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Onder meer campings & kampeerverblijfparken, vakantieparken, hotels en gastenkamers, vakantiecentra, vakantiewoningen, jeugdlogies, attracties en meetinglocaties kunnen het label aanvragen.

Meer informatie over de Green Key.

Toegankelijkheidslabel

De Vlaamse vakantiemakers leverden al heel wat inspanningen om fysieke, psychologische of financiële drempels weg te werken of te verminderen. Na een grondige objectieve controle volgens de Toegankelijk Vlaanderen-methode (afgekort Toevla) kunnen zij, als wordt voldaan aan de voorwaarden, het beschermde toegankelijkheidslabel A of A+ ontvangen van Toerisme Vlaanderen.

Meer informatie over het toegankelijkheidslabel.

Blue Flag

Internationaal kwaliteitslabel voor duurzaam toerisme en duurzame recreatie

Stranden, zwemvijvers en jachthavens met Blue Flag (voordien Blauwe Vlag) onderscheiden zich op het vlak van bewustmaking en educatie, waterkwaliteit, milieu- en duurzaamheidsmanagement en veiligheid, dienstverlening en toegankelijkheid. 

Jachthavens met Blue Flag zetten bovendien extra in op verantwoord en duurzaam ondernemen, de sociale aspecten van hun werking en hun relatie met de lokale gemeenschap. 

In 2017 ontvingen 21 Belgische locaties een Blue Flag: 12 zwemvijvers en 9 jachthavens. 

Blue Flag is een initiatief van de Foundation for Environmental Education (FEE) en wordt in België gecoördineerd door GoodPlanet Belgium en financieel ondersteund door Toerisme Vlaanderen.