Lees- en kijkinspiratie Toerisme Transformeert

Naast eigen onderzoeken, interviews en filmpjes, delen we ook graag inspiratie van buitenaf met jou.

Reizen is het nieuwe roken

Deze VPRO-reportage werd al vermeld in het interview van Marianne Schapmans, afdelingshoofd Steunpunt Vakantieparticipatie, en Elke Dens, afdelingshoofd Bestemmingspromotie binnen Toerisme Vlaanderen - Toerisme als positieve kracht in Vlaanderen en de wereld. Je kan de reportage 'Reizen is het nieuwe roken' ook voluit bekijken. Een reportage over de bezorgdheid over het probleem 'overtoerisme' en de beheersbaarheid van de toeristenstromen.

Reizen om te leren overleven

Tijdens de zomer pakt De Standaard uit met een reeks over 'duurzame toekomst'. En ook het onderwerp 'toerisme' komt daarbij aan bod. De krant zoomt in op het traject Toerisme Transformeert en de toekomstvisie die we samen met de sector proberen uit te werken. Het volledige artikel kun je lezen op de website van destandaard.be.

WTTC Webinar: Overtoerisme in de praktijk

Het World Travel & Tourism Council (WTTC) organiseerde een Engelstalig webinar rond 'overtoerisme'. Onze collega Vincent Nijs legt uit hoe een bestemming actief zijn strategie kan beheren, coördineren en herscheppen om de levensvatbaarheid van de bestemming op lange termijn te waarborgen. Met voorbeelden uit Vlaanderen van het grootschalige luisteronderzoek. De volledige opname kan je bekijken via de website van World Travel & Tourism Council.

Lees meer over het traject Toerisme Transformeert.