Links

Afbeelding Grote Markt Brussel
Hieronder vind je de links naar een aantal nationale en internationale organisaties die toerisme promoten en hierrond onderzoek en cijfers publiceren.

ADSEI

De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie (ADSEI) van de federale overheidsdienst Economie biedt actuele cijfers aan over de toestand van België om aan de informatiebehoeften van de overheid, de bedrijfswereld en de burgers te voldoen. Zij verzamelen onder andere cijfers betreffende de aankomsten en overnachtingen in België en het hotelwezen.

Klik hier voor cijfers omtrent reizen en vakanties

Klik hier voor cijfers omtrent hotelwezen

 

BISA

Het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) neemt sinds 2019 de productie van de statistieken voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor zijn rekening. 

Klik hier voor cijfers omtrent toerisme

 

ETC

De European Travel Commission (ETC), promoot Europa als een toeristische bestemming en verzorgt de samenwerking tussen de verschillende nationale toeristische diensten. Zij verzorgen ook de statistische informatie rond inkomend toerisme in Europa.

Klik hier voor de website

 

Europese Commissie

De Europese Commissie ondersteunt de toeristische industrie via de organisatie en subsidiëring van grootschalige projecten. De commissie publiceert in het kader hiervan studies en onderzoeken rond toerisme in Europa.

Klik hier voor de website 

 

Eurostat

Eurostat is het statistische bureau van de Europese Unie. Eurostat verzorgt de verspreiding van statistische informatie ten behoeve van de diverse internationale instellingen, de regeringen van de lidstaten en het grote publiek. Zij verzamelen ook statistieken rond toerisme.

Klik hier voor de website

 

UNWTO

De World Tourism Organization (UNWTO),  is een organisatie van de Verenigde Naties die zich bezighoudt met toerisme. De UNWTO verzamelt wereldwijd statistische informatie over internationaal toerisme en vertegenwoordigt de meeste landen in de wereld in de publieke toeristische sector.

Klik hier voor de website