Logiesbarometer

logiesbarometer

De verschillende barometers

  • Logiesbarometer: om de bezettingsgraad van Vlaamse logies te raadplegen
  • Hotelbarometer: via deze online applicatie kan je de maandelijkse bezettingsgraden van hotels in het Vlaamse Gewest raadplegen en vergelijkingen maken. 

De logiesbarometer

Met dit rapport kan je de bezettingsgraad raadplegen van Vlaamse logies. Per logiestype kan je een marktvergelijking uitvoeren en twee groepen, A en B, met elkaar vergelijken. Als je geen filters instelt, vergelijk je met het Vlaamse Gewest. 

Voor de verschillende logiescategorieën zijn de cijfers beschikbaar vanaf 2017. Oudere cijfers zijn enkel beschikbaar voor hotels in de hotelbarometer.

Als je filters instelt om twee groepen logies met elkaar te vergelijken, kan het zijn dat je een lege grafiek ziet. In dit geval zijn de data niet beschikbaar. Om de privacy van de logies te waarborgen worden geen bezettingsgraden van individuele uitbatingen vrijgegeven. Als er minder dan 3 logies in de groep zitten, wordt voor die groep geen grafiek opgemaakt.

Als je geen filters instelt, zie je de cijfers van het Vlaamse Gewest. Je kan drie grafieken bekijken:

  1. Bruto bezetting op kamerniveaus: Bezetting van het aantal beschikbare kamers, zonder rekening te houden met eventuele sluitingsdagen.
  2. Netto bezetting op kamers: Bezetting van het aantal beschikbare kamers, waarbij wél rekening gehouden wordt met sluitingsdagen.
  3. Bruto bezetting op gastenniveau: Bezetting van het aantal beschikbare bedden, zonder rekening te houden met sluitingsdagen.

Wil je meer weten over de logiesbarometer?