Logiesuitbaters

Wil je als logiesuitbater werken aan de kwaliteit van je logies? Ben je op zoek naar toeristische cijfers? Of wil je de instapmogelijkheden bekijken voor acties en campagnes die Toerisme Vlaanderen organiseert? Laat je hieronder informeren en inspireren door ons aanbod.

 

Hotelbarometer

Via deze online applicatie kun je als hoteluitbater de maandelijkse bezettingsgraden van hotels in het Vlaamse Gewest raadplegen en vergelijken met die van jouw hotel. Om deel te kunnen nemen aan de hotelbarometer is het nodig om bij je FOD-aangifte aan te vinken dat je gegevens mogen doorstromen naar Toerisme Vlaanderen.

Naar de hotelbarometer

Toerisme in cijfers

Toerisme Vlaanderen bundelt voor jou verschillende bronnen over het verblijfs- en dagtoerisme in Vlaanderen. Je leest onder andere meer over de aankomst- en overnachtingscijfers per regio en per logiesvorm en krijgt een overzicht van het logiesaanbod in Vlaanderen en Brussel.

Lees meer over toeristische cijfers en onderzoeken

Inspiratiegids 'Kinderen Welkom'

cover kinderen welkom inspiratiegids'Kinderen Welkom' biedt inspiratie aan logies die gezinnen met kinderen een leuke vakantie willen laten beleven. Dit gaat van eenvoudige ingrepen aan de kamer, over het inrichten van een speelhoek tot je aanbod volledig afstemmen op deze doelgroep. Samen zetten we Vlaanderen op de kaart als beste familievriendelijke reisbestemming. Bekijk/download deze inspiratiegids

Toegankelijkheidslabel

ToegankelijkheidslabelsJe logies kan een beschermd toegankelijkheidslabel behalen. Zo weten je gasten met een beperking meteen waaraan ze zich mogen verwachten bij het boeken van een vakantie. Elk logies met een toegankelijkheidslabel krijgt bovendien gratis extra promotie via onze 'All in'-brochure met toegankelijke vakantieverblijven, waarvan er jaarlijk zo'n 8000 worden verspreid.
Lees meer over het toegankelijkheidslabel en hoe je het kan aanvragen.

Verder werk maken van een toegankelijk logies?

Groene Sleutel

beeld label groene sleutelToerisme Vlaanderen en Bond Beter Leefmilieu reiken twee keer per jaar de Groene Sleutel uit, een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Onder meer campings & kampeerverblijfparken, vakantieparken, hotels en gastenkamers, vakantiecentra, vakantiewoningen, jeugdlogies, attracties, restaurants en meetinglocaties kunnen het label aanvragen.

www.groenesleutel.be