Logiesuitbaters

Wil je als logiesuitbater werken aan de kwaliteit van je logies? Ben je op zoek naar toeristische cijfers? Of wil je de instapmogelijkheden bekijken voor acties en campagnes die Toerisme Vlaanderen organiseert? Laat je hieronder informeren en inspireren door ons aanbod.

 

Logiesbarometer

Via deze online applicatie kun je als logiesuitbater de bezettingsgraad van de Vlaamse logies te raadplegen en vergelijken met die van jouw logies. Om deel te kunnen nemen aan de logiesbarometer is het nodig om bij je FOD-aangifte aan te vinken dat je gegevens mogen doorstromen naar Toerisme Vlaanderen.

Naar de logiesbarometer

Toerisme in cijfers

Toerisme Vlaanderen bundelt voor jou verschillende bronnen over het verblijfs- en dagtoerisme in Vlaanderen. Je leest onder andere meer over de aankomst- en overnachtingscijfers per regio en per logiesvorm en krijgt een overzicht van het logiesaanbod in Vlaanderen en Brussel.

Lees meer over toeristische cijfers en onderzoeken

Inspiratiegids 'Kinderen Welkom'

cover kinderen welkom inspiratiegids'Kinderen Welkom' biedt inspiratie aan logies die gezinnen met kinderen een leuke vakantie willen laten beleven. Dit gaat van eenvoudige ingrepen aan de kamer, over het inrichten van een speelhoek tot je aanbod volledig afstemmen op deze doelgroep. Samen zetten we Vlaanderen op de kaart als beste familievriendelijke reisbestemming. Bekijk/download deze inspiratiegids

Toegankelijkheidslabel

ToegankelijkheidslabelsJe logies kan een beschermd toegankelijkheidslabel behalen. Zo weten je gasten met een beperking meteen waaraan ze zich mogen verwachten bij het boeken van een vakantie. Elk logies met een toegankelijkheidslabel krijgt bovendien gratis extra promotie via onze 'All in'-brochure met toegankelijke vakantieverblijven, waarvan er jaarlijk zo'n 8000 worden verspreid.
Lees meer over het toegankelijkheidslabel en hoe je het kan aanvragen.

Verder werk maken van een toegankelijk logies?

Green Key

Green Key logoToerisme Vlaanderen en Goodplanet reiken de Green Key uit, een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Campings & kampeerverblijfparken, vakantieparken, hotels en gastenkamers, vakantiecentra, vakantiewoningen, jeugdlogies, attracties, restaurants en meetinglocaties kunnen het label aanvragen.

www.green-key.be

Belastingaangifte voor jouw logies: een leidraad

Meer en meer Vlamingen openen een kleine B&B of verhuren via online platformen af en toe een kamer, een vakantiewoning, een weide… aan toeristen. Maar hoe moet je als kleinschalige uitbater die inkomsten correct aangeven bij de fiscus? En wat met de nieuwe wet op het onbelast bijverdienen?

De brochure ‘Jouw logies en je belastingaangifte’ zet je op weg.