Musea en attracties: wat als bezoekers de regels niet volgen?

De coronacrisis ligt helaas nog niet achter ons en dat wil dus zeggen dat ook in jouw museum of attractie de veiligheidsregels nog steeds van groot belang zijn. Maar wat met bezoekers die - al dan niet onbewust - de regels niet naleven? Hoe ga je hiermee om en hoe kunnen jouw medewerkers hier het best op reageren? Om je hierin bij te staan ontwikkelden we samen met Riebedebie en de Koepel van Attracties & Musea een A3-poster met 4 praktische adviezen, speciaal voor medewerkers van musea en attracties. Zo hopen we om er samen een mooie en aangename zomer van te maken: Samen & Gezond de zomer rond!

Waarom deze adviesposter? 

Het doel van deze A3-poster is om jouw museum- of attractiemedewerkers op een eenvoudige manier te informeren over hoe ze kunnen omgaan met bezoekers die de regels niet nalevenDe poster bevat 4 praktische adviezen. Bij elk advies horen 5 stappen: luisteren, begrijpen, verklaren, vragen en beantwoorden. Na het lezen van deze adviezen weten jouw medewerkers hoe ze moeten reageren op een bezoeker die de regels niet volgt.

Download de poster via de link onderaan deze pagina en hang hem op in de personeelskantine, de kleedkamers, de sanitaire voorzieningen en alle andere plaatsen waar jouw medewerkers vaak komen. 

Voor wie is de poster bestemd?

De poster werd speciaal ontwikkeld om medewerkers van musea en attracties te informeren. Jij, als uitbater, staat uiteraard in voor het downloaden en verspreiden van de poster in jouw uitbating. 

Waar en hoe kan ik de poster verkrijgen?

Je kunt de poster gratis downloaden via de link onderaan deze paginaWe voorzien zowel een horizontale als verticale versie. 

Poster Samen & Gezond de zomer rond

Extra: balpennen met uitrolbare banner

Advies altijd bij de hand? Je kan voor jouw team leuke balpennen bestellen met dezelfde inhoud van de poster op een uitrolbare banner. Zo hebben jouw medewerkers altijd en overal de 4 adviezen bij de hand. Voor een set van 10 balpennen betaal je €10. Leden van de Koepel van Attracties & Musea krijgen 10 balpennen gratis. 

Download de gratis poster en/of bestel balpennen voor jouw hele team.