Ontmoetingsdagen Kasteel van Poeke

Header ontmoetingsdagen
Sinds deze zomer is Toerisme Vlaanderen de trotse eigenaar van het kasteel van Poeke. We willen dit betoverende kasteeldomein een nieuwe toekomst geven. Dat doen we in de filosofie van Reizen naar Morgen, met aandacht voor de bewoner, bezoeker, ondernemer en de plek. Daarom gooien we een weekend lang de poorten open voor iedereen die het kasteeldomein in het hart draagt of het graag (beter) wil leren kennen.

Tijdens de ontmoetingsdagen van vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 november kan iedereen het kasteel en domein vrij bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Je maakt kennis met Toerisme Vlaanderen, de filosofie van Reizen naar Morgen en hoe we in 2022 het participatief toekomsttraject willen aanpakken.  

Leer de plek kennen 

Ook de plek zelf leer je beter kennen, dankzij informatieborden over kasteel en domein. Duik in de verhalen én vertel ons wat jou aanspreekt in het kasteel van Poeke. Via een korte bevraging kunnen bezoekers meegeven wat hen raakt en wat zij belangrijk vinden. Op die manier leert ook Toerisme Vlaanderen zelf de plek en geschiedenis beter kennen. 

Heb je oude foto’s, documenten, voorwerpen… over het kasteel van Poeke? Breng ze zeker mee! We scannen ze in om de geschiedenis van het domein nog beter te documenteren. Ken je verhalen? Kom ze ons vertellen.  

Registreer je bezoek vooraf

Wegens COVID-19 is het aantal bezoekers per uur in het kasteel beperkt. Reserveer jouw tijdslot daarom vooraf op www.ontmoetingsdagen.kasteelvanpoeke.be

Naar aanleiding van de laatste beslissingen van het Overlegcomité op 17 november 2021 hebben we beslist om de avondactiviteiten uit te stellen naar een nader te bepalen datum. 


Vrijdag 26 november

  • 13.00 tot 17.00 uur: vrij bezoek aan het domein en kasteel >> Reserveer je tijdslot
  • 18.30 tot 22 uur: Kasteelwarming voor de lokale gemeenschap en gebruikers. We trakteren iedereen op een drankje. >> UITGESTELD * 

Zaterdag 27 november

  • 13.00 tot 17.00 uur: Vrij bezoek van domein en kasteel  >> Reserveer je tijdslot 
  • 18.30 tot 23.00 uur: Jongerenavond met optredens en stand-up comedy. >> UITGESTELD *

Zondag 28 november

  • 13.00 ot 17.00 uur: vrij bezoek aan domein en kasteel. Kinderen extra welkom. We voorzien randanimatie (verteller, kindergrime, creatieve activiteiten,...) >> Reserveer je tijdslot 


* De avonden werden uitgesteld naar aanleiding van de laatste beslissingen van het Overlegcomité op 17 november 2021. Van zodra een nieuwe datum bekend is voor deze avonden, lees je het hier. De lokale gemeenschap en jongeren zijn uiteraard meer dan welkom op de bezoekersnamiddagen.


Praktisch

Kasteel van Poeke: Kasteelstraat 38 te 9980 Aalter  

Kom je met de fiets?

  • Er is een fietsparking aan het koetshuis
  • Fietsknooppunt 8 voor de kasteelpoort.  

Met de auto?

  • Er is beperkte parkeergelegenheid voor auto’s: één zijde van de Kasteelstraat langs het domein.  
  • Parkeerplaatsen voor mindervalieden voor de ingang  van het kasteel. 

Dit is een CST event. Toegang tot het kasteel enkel met geldig COVID safe Ticket (vanaf 12 jaar).