Opleidingen toegankelijkheid

Toerisme Vlaanderen wil Vlaanderen op de kaart zetten als een toegankelijke vakantiebestemming voor iedereen, ook voor toeristen met een beperking of zorgvraag. We ondersteunen de toeristische sector met opleidingen op maat. Hieronder vind je een overzicht van de onderwerpen waarover vorming beschikbaar is. Wordt er binnenkort een sessie gepland waarvoor je nog kunt inschrijven, dan vermelden we de datum hierbij.

Herbekijk onze webinar rond Toegankelijk toerisme

Op 24 november 2020 organiseerde Toerisme Vlaanderen een webinar rond toegankelijk toerisme voor elke toeristische ondernemer die hiertoe wil bijdragen. Tijdens deze webinar verwierven de deelnemers inzichten in de algemene toegankelijkheidsprincipes en ontdekten ze welke concrete inspanningen zij kunnen leveren om de toegankelijkheid van hun aanbod te vergroten. Verder kregen ze ook advies van een ervaringsdeskundige en ondernemer rond het promoten van hun aanbod.

Sprekers: Kathleen Smolders (kinesitherapeute, vormingsmedewerker en adviseur wonen bij Inter Vlaanderen) en Kristof Steegmans (Wetravel2 en Kristof Steegmans On the move) 

Herbekijk hier de webinar over toegankelijk toerisme.

Klantvriendelijk onthalen van bezoekers met een beperking

 • Wat?
  Deze opleiding geeft je een beter inzicht in de verschillende soorten beperkingen die er bestaan. Je kan in gesprek gaan met enkele ervaringsdeskundigen en leert hoe je iemand met een beperking klantvriendelijk kan ontvangen en verder helpen.

 • Voor wie?
  Voor alle toeristische aanbieders: medewerkers van toeristische diensten, horeca, musea, attracties ...

 • Op aanvraag

Mail naar toegankelijk@toerismevlaanderen.be of bel 02 504 03 40 voor meer informatie of om deze opleiding aan te vragen.

Heel wat praktische tips en ideeën op maat van de horeca vind je op www.wijgastvrij.be.

Rondleiden en gidsen van personen met een beperking

 • Wat?
  In deze opleiding leer je hoe je een groep kan begeleiden met één of meerdere personen met een beperking. Je krijgt een beter inzicht in de verschillende soorten beperkingen die er bestaan en krijgt tips rond het onthalen van en communiceren met klanten met een beperking. Je leert hoe je een (alternatieve) rondleiding of trip kan voorbereiden en welke aandachtspunten je ter plaatse in acht moet nemen.
 • Voor wie?
  Voor gidsen en reisleiders.

 • Op aanvraag

Mail naar toegankelijk@toerismevlaanderen.be of bel 02 504 03 40 voor meer informatie of om deze opleiding aan te vragen.

Klanten met een beperking verder helpen in je reisbureau

 • Wat?
  Deze training wordt aangeboden door Wetravel2 en Inter. Je leert eerst en vooral hoe je je kantoor toegankelijk kan inrichten. Daarnaast krijg je tips om klanten met een beperking goed te onthalen en te helpen bij het realiseren van hun reisplannen.
 • Voor wie?
  Voor medewerkers van reisbureaus en reisorganisaties.

 • Op aanvraag

Mail naar info@wetravel2.eu of bel 014 700 600 voor meer informatie of om deze opleiding aan te vragen.

Naar boven