EventFlanders

EventFlanders startte in 2016 als een driejarig pilootproject binnen Toerisme Vlaanderen, waarbij we zeer nauw samenwerken met het departement Cultuur, Jeugd en Media, Sport Vlaanderen en het departement Buitenlandse Zaken. Tijdens het najaar van 2018 evalueerden we de pilootfase en formuleerden we aanbevelingen voor de verdere uitbouw van het Vlaams topevenementenbeleid. 

EventFlanders boekte in 2018 zijn eerste successen in het kader van de uitbouw van een Vlaams topevenementenbeleid. Niet enkel werden de World Choir Games 2020 (de Olympische Spelen van de koren) aan Vlaanderen toegekend, ook het Wereldkampioenschap Wielrennen op de Weg 2021 keert na bijna 20 jaar terug naar Vlaamse bodem.  

Daarnaast gaf de Vlaamse Regering eind 2018 groen licht voor de uitwerking van een Flanders Food Week. Het binnenhalen van het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism door de collega's van het Congresbureau wordt hierbij als momentum aangegrepen. De Flanders Food Week zal bestaan uit drie luiken: 

  1. het UNWTO congres gericht op internationale beleidsmakers 
  2. de 50 Best Restaurant Awards gericht op de voedingssector. In het voorjaar van 2019 beslist 50 Best over de toekenning van haar editie in 2020. 
  3. een publieksevenement 

Tot slot dienden we in 2018 samen met de stad Antwerpen en de Vlaamse Gymnastiekfederatie een bid in voor het WK Artistieke Gymnastiek 2023. Dit bid wordt in mei 2019 toegekend aan de winnende gaststad of regio.