Frankrijk

Business-to-business (B2B) trade beurs ‘Museum Connection’ in Parijs 

De B2B-beurs ‘Museum Connection’ in Parijs was het ideale evenement voor Toerisme Vlaanderen om zijn ambitieuze Vlaamse Meesters-programma voor de komende jaren voor te stellen in Frankrijk. Toerisme Vlaanderen was één van de 313 exposanten en mocht, naar aanleiding van een gerichte mailingcampagne, enkele zeer gemotiveerde gasten uit de culturele sector verwelkomen. In totaal bezochten ruim 5 400 B2B-contacten de beurs. 

‘Goûter Baroque’ event in Parijs 

In samenwerking met HMS Voyages, gespecialiseerd in culturele reizen, organiseerde Toerisme Vlaanderen op 27 maart 2018 het evenement ‘Goûter Baroque’. Hiermee richtte Toerisme Vlaanderen zich tot museumdirecteurs en museumvrienden (‘Les amis des musées’) in de regio Parijs. Een 25-tal gasten woonde dit exclusieve event in de residentie van de Belgische ambassadeur bij. Een uitgelezen gelegenheid om Vlaanderen als vooraanstaande culturele bestemming onder de aandacht te brengen.  

Hop! By Air France lanceert Rennes  

In het kader van een samenwerking tussen Air France, de luchthaven van Rennes en Toerisme Vlaanderen, werden journalisten en handelspartners uit Bretagne uitgenodigd voor een tweedaagse reis naar Brussel en Brugge. Het programma werd opgezet in samenwerking met onze partners visit.brussels en Visit Brugge. De delegatie was onder de indruk van de kwaliteit en de diversiteit van wat Vlaanderen cultureel te bieden heeft en van zijn (economische) banden met de regio Bretagne die door Flanders Investment & Trade (FIT) onder de aandacht werden gebracht.